A kókusztejet és a tejet egy közepes lábasban keverd össze, majd add hozzá a cukrot.
A kókusztej és a tej aránya beállítható, ha erősebb kókusz ízt szeretnél, több kókusztejet használhatsz.
A kukoricakeményítőt egy kis tálban keverd el egy kevés hideg tejjel, majd lassan öntsd hozzá a meleg tejes keverékhez, miközben folyamatosan kevergeted.
Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon a keményítő.
Folyamatos keverés mellett melegítsd a keveréket közepes lángon, amíg besűrűsödik. Amikor elérted a pudingos állagot, vedd le a tűzről.
Ne hagyd, hogy túl sűrűre főjön, mert akkor nehezebb lesz felhasználni a rétegezéshez.
A kész haupiát tedd egy tálba, és hagyd teljesen kihűlni, majd hűtsd le a hűtőben legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.
A hideg haupia könnyen szeletelhető lesz, ha jól lehűtöd.
A gyümölcsöket aprítsd fel kis darabokra. Az ananászt, epret és mangót külön-külön szeleteld fel.
Az ananász friss és édes legyen, hogy a desszert friss ízű maradjon.
A hűtött haupiát tálald rétegezve. Egy réteg haupia, majd egy réteg gyümölcs, és ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak.
A gyümölcsöket szépen rendezd el, hogy a tálban jól mutassanak.
A desszertet friss mentával díszítsd, majd tálald azonnal.
A friss menta csodálatos frissességet ad a desszertnek, és remekül illik a kókuszos ízhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.