Haupia gyümölcsös rétegekkel, kókusztejes puding friss gyümölcsökkel

Haupia gyümölcsös rétegekkel

A Haupia egy hagyományos hawaii desszert, amelyet főleg kókusztejből készítenek. Az eredeti recept egyszerű, de a gyümölcsökkel való rétegezés egy friss, édes és egészséges desszertté varázsolja. A gyümölcsök és a kókusz remekül kiegészítik egymást, így egy különleges ízélményt adnak. A Haupia gyümölcsös rétegekkel tökéletes választás a nyári időszakban, mivel friss, könnyű és tápláló étel. Ezt a receptet mindenkinek ajánlom, aki szereti a friss kókuszos desszerteket!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
200 ml Tej
100 g Cukor
50 g Kukoricakeményítő
150 g Friss ananász
100 g Friss eper
100 g Friss mangó
2 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókusztejet és a tejet egy közepes lábasban keverd össze, majd add hozzá a cukrot.

    A kókusztej és a tej aránya beállítható, ha erősebb kókusz ízt szeretnél, több kókusztejet használhatsz.

    2

    A kukoricakeményítőt egy kis tálban keverd el egy kevés hideg tejjel, majd lassan öntsd hozzá a meleg tejes keverékhez, miközben folyamatosan kevergeted.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon a keményítő.

    3

    Folyamatos keverés mellett melegítsd a keveréket közepes lángon, amíg besűrűsödik. Amikor elérted a pudingos állagot, vedd le a tűzről.

    Ne hagyd, hogy túl sűrűre főjön, mert akkor nehezebb lesz felhasználni a rétegezéshez.

    4

    A kész haupiát tedd egy tálba, és hagyd teljesen kihűlni, majd hűtsd le a hűtőben legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.

    A hideg haupia könnyen szeletelhető lesz, ha jól lehűtöd.

    5

    A gyümölcsöket aprítsd fel kis darabokra. Az ananászt, epret és mangót külön-külön szeleteld fel.

    Az ananász friss és édes legyen, hogy a desszert friss ízű maradjon.

    6

    A hűtött haupiát tálald rétegezve. Egy réteg haupia, majd egy réteg gyümölcs, és ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak.

    A gyümölcsöket szépen rendezd el, hogy a tálban jól mutassanak.

    7

    A desszertet friss mentával díszítsd, majd tálald azonnal.

    A friss menta csodálatos frissességet ad a desszertnek, és remekül illik a kókuszos ízhez.