Egy lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a szárított hibiszkuszvirágokat. Hagyd ázni 10 percig, hogy a szín és az íz kioldódjon.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, hosszabb ideig is áztathatod a virágokat, akár 20-30 percig is.
Szűrd le a hibiszkusz főzetet, majd keverd hozzá a cukrot, a mézet és a citromlevet, amíg teljesen fel nem oldódnak.
A méz lágyítja a hibiszkusz savanykás ízét, és kellemes aromát kölcsönöz a sorbetnek. A citromlé segít megőrizni a színét.
Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.
Fontos, hogy a keverék teljesen kihűljön, mielőtt a fagyasztóba teszed, különben lassabban fog fagyni.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
Használj fagyálló edényt, hogy elkerüld a repedéseket.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ha elfelejted időben átkaparni, és a sorbet túl keményre fagy, hagyd egy kicsit felolvadni, majd ismételd meg a kapargatást.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel.
A hibiszkusz sorbet remekül passzol gyümölcssalátákhoz vagy pezsgőhöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.