Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a szárított hibiszkuszvirágot. Hagyjuk ázni 10 percig, hogy a virágok kiengedjék az aromájukat és a színüket.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, hagyd a hibiszkuszt hosszabb ideig ázni, de ne túl sokáig, mert keserű lehet.
Szűrjük le a hibiszkuszos vizet egy finom szűrőn, hogy eltávolítsuk a virágokat.
A szűréshez használhatsz gézlapot is, hogy biztosan ne maradjon virágdarab a limonádéban.
Egy nagy kancsóban keverjük össze a citromlevet és a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Használhatsz porcukrot is, az könnyebben oldódik.
Öntsük hozzá a hibiszkuszos vizet, és keverjük össze alaposan. Ízlés szerint állítsuk be az ízeket további cukor vagy citromlé hozzáadásával.
Kóstold meg a limonádét, és ha túl savanyú, adj hozzá több cukrot, ha túl édes, akkor citromlevet.
Tegyük a jégkockákat a poharakba, és öntsük rá a hibiszkuszos limonádét.
Ha nincs jégkockád, tedd a limonádét a hűtőbe, hogy lehűljön.
Díszítsük a poharakat citromszeletekkel és friss mentalevelekkel. Azonnal tálaljuk.
A menta helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például citromfüvet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.