Hijiki tészta, pirított fokhagymával és szójaszósszal, díszítve korianderrel és szezámmaggal

Hijiki tésztával

A hijiki tészta egy klasszikus japán étel, amely gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, különösen a tengeri algák jótékony hatása miatt. A hijiki algát hagyományosan fűszerezett szójaszósszal és fokhagymával készítik, hogy kiemeljék az ízét. A tészta könnyed, de laktató étel, amelyet gyorsan elkészíthetsz, így ideális egy egészséges és tápláló étkezéshez. Az ételt gyakran szezámmaggal és korianderrel díszítik, hogy még ízletesebbé és színesebbé váljon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
30 g Hijiki algalevél
100 g Szójabab
200 g Tészta
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hijiki algát alaposan öblítsd le, majd egy tálban pihentesd vízben 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

    A hijiki algának intenzív íze van, de ha túl erősnek találod, a vízben való áztatás enyhítheti a sós ízt.

    2

    A tésztát forrásban lévő vízben főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    Ne főzd túl a tésztát, mert az elveszíti a textúráját és túl puha lesz.

    3

    A fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd meg 1-2 percig.

    A fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, de ne hagyd túl pirulni, mert keserű lesz.

    4

    Add hozzá az áztatott hijiki algát és a szójaszószt a serpenyőbe, és keverd össze. Főzd együtt 5-7 percig.

    A hijiki algát jól át kell keverni a szójaszószban, hogy minden egyes darab felvegye az ízesítést.

    5

    Add hozzá a főtt tésztát, és alaposan keverd össze, hogy a tészta teljesen átjárja az ízesített hijikit.

    A tésztát óvatosan keverd, hogy ne törjön össze. Ha szükséges, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy lazább legyen.

    6

    Tálald a tésztát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander friss íze és a szezámmag ropogóssága nagyszerű kiegészítést ad az ételhez.