A hijiki algát alaposan öblítsd le, majd egy tálban pihentesd vízben 10-15 percig, hogy megpuhuljon.
A hijiki algának intenzív íze van, de ha túl erősnek találod, a vízben való áztatás enyhítheti a sós ízt.
A tésztát forrásban lévő vízben főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le és tedd félre.
Ne főzd túl a tésztát, mert az elveszíti a textúráját és túl puha lesz.
A fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd meg 1-2 percig.
A fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, de ne hagyd túl pirulni, mert keserű lesz.
Add hozzá az áztatott hijiki algát és a szójaszószt a serpenyőbe, és keverd össze. Főzd együtt 5-7 percig.
A hijiki algát jól át kell keverni a szójaszószban, hogy minden egyes darab felvegye az ízesítést.
Add hozzá a főtt tésztát, és alaposan keverd össze, hogy a tészta teljesen átjárja az ízesített hijikit.
A tésztát óvatosan keverd, hogy ne törjön össze. Ha szükséges, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy lazább legyen.
Tálald a tésztát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
A koriander friss íze és a szezámmag ropogóssága nagyszerű kiegészítést ad az ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.