A hijiki algákat öblítsd le alaposan, majd egy tálban áztasd be vízbe 10-15 percig, hogy megpuhuljanak.
Ha nem találod a friss hijikit, a szárított változat is tökéletesen megfelel, de mindig áztasd be alaposan!
A tofut szűrd le, nyomd ki belőle a felesleges vizet, majd vágd fel kis kockákra.
A tofu a legjobban sütve lesz finom, ha kicsit szárazabbra nyomod ki, hogy ne legyen túl vizes.
Melegíts egy serpenyőt kókuszolajjal. A vöröshagymát apróra vágd, és pirítsd meg a serpenyőben 2-3 percig.
A hagyma finom édes ízt ad az ételnek, és a pirítás segít, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért, majd süsd tovább 1-2 percig.
A fokhagyma és gyömbér kombinációja pikáns ízt ad az ételnek. Ne hagyd, hogy megégjenek!
Add hozzá a tofu kockákat és az előre áztatott hijikit. Öntsd rá a szójaszószt, és jól keverd össze.
A tofu kockákat lassan süsd, hogy mindkét oldaluk szép aranybarna legyen.
Öntsd hozzá a vizet, és hagyd főzni alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A víz segít, hogy az étel ne legyen túl száraz, és a tofu teljesen átvegye az ízeket.
Tálald a hijiki-t és tofut friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad az ételnek, ami remekül ellensúlyozza az umami ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.