Hijiki tofuval, egy gazdag, egészséges étel, tofuval és algákkal

Hijiki tofuval

A hijiki tofuval egy tradicionális japán étel, amely a tofu gazdag fehérjéjét és a hijiki algák ásványi anyagaiban gazdag textúráját ötvözi. A hijiki, mint az egyik legfontosabb algafajta, a japán konyha alapvető összetevője. Az étel tökéletes választás vegetáriánusok és vegánok számára, mivel könnyedén elkészíthető és tápláló. A koriander és szójaszósz további fűszeres rétegeket ad a tálhoz, amely minden falatjában egy kis frissességet és umamit biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
30 g Hijiki algák
200 g Tofu
1 ek. Sójavaj
2 ek. Soya szósz
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger
1 ek. Friss koriander
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hijiki algákat öblítsd le alaposan, majd egy tálban áztasd be vízbe 10-15 percig, hogy megpuhuljanak.

    Ha nem találod a friss hijikit, a szárított változat is tökéletesen megfelel, de mindig áztasd be alaposan!

    2

    A tofut szűrd le, nyomd ki belőle a felesleges vizet, majd vágd fel kis kockákra.

    A tofu a legjobban sütve lesz finom, ha kicsit szárazabbra nyomod ki, hogy ne legyen túl vizes.

    3

    Melegíts egy serpenyőt kókuszolajjal. A vöröshagymát apróra vágd, és pirítsd meg a serpenyőben 2-3 percig.

    A hagyma finom édes ízt ad az ételnek, és a pirítás segít, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért, majd süsd tovább 1-2 percig.

    A fokhagyma és gyömbér kombinációja pikáns ízt ad az ételnek. Ne hagyd, hogy megégjenek!

    5

    Add hozzá a tofu kockákat és az előre áztatott hijikit. Öntsd rá a szójaszószt, és jól keverd össze.

    A tofu kockákat lassan süsd, hogy mindkét oldaluk szép aranybarna legyen.

    6

    Öntsd hozzá a vizet, és hagyd főzni alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A víz segít, hogy az étel ne legyen túl száraz, és a tofu teljesen átvegye az ízeket.

    7

    Tálald a hijiki-t és tofut friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad az ételnek, ami remekül ellensúlyozza az umami ízeket.