Főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint, majd hűtsd le jeges vízben. Hagyd teljesen kihűlni, és keverd át egy kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.
A jeges vízbe tegyél néhány jégkockát, hogy a tészta minél gyorsabban lehűljön. A szezámolaj megakadályozza, hogy a tészta összeragadjon, és kellemes ízt is ad neki.
Készítsd el az öntetet: egy tálban keverd össze a szójaszószt, rizsecetet, cukrot és vizet. Addig keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hűtsd be a hűtőbe legalább 15 percre.
Az öntetbe adhatsz egy kevés reszelt gyömbért vagy fokhagymát is, hogy még pikánsabb legyen. Készítsd el előre, hogy az ízek összeérjenek.
Szeleteld vékony csíkokra az uborkát, répát és sonkát (vagy főtt csirkét). Karikázd fel a zöldhagymát, és vágd félbe a főtt tojásokat.
A zöldségeket és a húst julienne-re (gyufaszál vastagságú csíkokra) vágd, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztán.
Oszd el a hideg ramen tésztát mély tálakba. Öntsd rá a jól lehűtött öntetet úgy, hogy épp ellepje.
Ne öntsd rá az összes öntetet egyszerre, hanem fokozatosan adagold, kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a mennyiséget.
Rendezd el a tetején az uborkát, répát, sonkát vagy csirkét, főtt tojásokat és szórd meg zöldhagymával és szezámmaggal. Tipp: A látványos tálaláshoz a hozzávalókat színek szerint külön csoportban rendezd el a tésztán.
A tálalásnál használhatsz csírákat, például mungóbabcsírát vagy retekcsírát is, hogy még frissebb és ropogósabb legyen az étel.
Tálalás előtt locsold meg kevés szezámolajjal. A hiyashi chuka legjobb frissen, jól lehűtve tálalva – ideális nyári fogás!
Tálalás előtt kínálhatsz mellé wasabit vagy kínai mustárt, ha valaki csípősebben szereti.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.