Hobak Bokkeum, szezámmaggal és korianderrel tálalva

Hobak Bokkeum

A Hobak Bokkeum egy hagyományos koreai étel, amely egyszerű, de ínycsiklandó módon készíti el a cukkinit. A szójaszósz és a cukor kombinációja gazdag és édes-sós ízt ad az ételnek, míg a szezámmag és koriander frissességet és textúrát biztosít. Ez az étel egy tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a koreai konyha egy könnyen elkészíthető és egészséges ételét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cukkini
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 tk. Szezámmag
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Friss bors
100 ml Víz
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit vágd vékony szeletekre vagy félholdakra, hogy gyorsan megpuhuljanak a főzés során.

    Minél vékonyabbak a cukkini szeletek, annál gyorsabban puhulnak meg, és jobban átveszik a fűszereket.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a cukkinit a serpenyőbe, és pirítsd 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.

    A cukkini könnyen átsül, ezért ne süsd túl, hogy ne veszítse el a ropogós textúráját.

    4

    Öntsd rá a szójaszószt, add hozzá a cukrot és a vizet, majd keverd jól össze.

    A szójaszósz adja a sós ízt, míg a cukor édesít, így egyensúlyt alkotnak a fűszerek.

    5

    Tartsd a cukkinit a serpenyőben, és főzd további 5 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Az ételt ne hagyd túl sokáig főzni, hogy a cukkini megőrzi a frissességét és színét.

    6

    Szórd meg a szezámmaggal és a friss korianderrel, majd tálald az ételt melegen.

    A szezámmag a végén való szórása finom ropogósságot ad az ételnek, és a koriander friss ízt kölcsönöz.