A cukkinit vágd vékony szeletekre vagy félholdakra, hogy gyorsan megpuhuljanak a főzés során.
Minél vékonyabbak a cukkini szeletek, annál gyorsabban puhulnak meg, és jobban átveszik a fűszereket.
A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a cukkinit a serpenyőbe, és pirítsd 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.
A cukkini könnyen átsül, ezért ne süsd túl, hogy ne veszítse el a ropogós textúráját.
Öntsd rá a szójaszószt, add hozzá a cukrot és a vizet, majd keverd jól össze.
A szójaszósz adja a sós ízt, míg a cukor édesít, így egyensúlyt alkotnak a fűszerek.
Tartsd a cukkinit a serpenyőben, és főzd további 5 percig, amíg az ízek összeérnek.
Az ételt ne hagyd túl sokáig főzni, hogy a cukkini megőrzi a frissességét és színét.
Szórd meg a szezámmaggal és a friss korianderrel, majd tálald az ételt melegen.
A szezámmag a végén való szórása finom ropogósságot ad az ételnek, és a koriander friss ízt kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.