A sütőtököt hámozd meg, vágd fel kockákra, és főzd meg enyhén sós vízben, amíg megpuhul (kb. 10-15 perc). Szűrd le, majd törd püré állagúra.
A sütőtök pürésítése előtt próbálj egy kisebb darabot a villával megszúrni, hogy biztosan megfőtt.
A hagymát és fokhagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért mindig figyeld, hogy ne piruljon túl.
A leveles tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy piteformába. Ha szükséges, húzd le róla a felesleget, hogy passzoljon a formába.
Ha a tészta túl ragadós, egy kis liszt segíthet a nyújtásban.
A tojásokat verd fel, és keverd össze a tejföllel, reszelt sajttal, sóval és borssal. Add hozzá a pürésített sütőtököt és a pirított hagymát fokhagymával.
A keveréket alaposan keverd el, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
Öntsd a tojásos-sütőtökös keveréket a tésztára, majd süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna és a töltelék megszilárdul.
Ha a pite teteje túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy tovább sülhessen anélkül, hogy megégne.
Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissességet ad, és szép színt ad a quiche tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.