Hokkaido sütőtök quiche, tojásos töltelékkel és friss petrezselyemmel

Hokkaido sütőtök quiche-ben

A Hokkaido sütőtök quiche egy finom és tápláló étel, amely a sült sütőtök és a tojásos keverék gazdag ízével készül. A quiche-t a francia konyhából ismerhetjük, de az édesburgonya és a sütőtök változatai új, friss ízt adnak a hagyományos receptnek. Az étel tökéletes választás vacsorára vagy brunchra, és könnyen variálható más zöldségekkel is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hokkaido sütőtök
1 tekercs Leveles tészta
3 db Tojás
150 ml Tejföl
100 g Reszelt sajt (például cheddar)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, vágd fel kockákra, és főzd meg enyhén sós vízben, amíg megpuhul (kb. 10-15 perc). Szűrd le, majd törd püré állagúra.

    A sütőtök pürésítése előtt próbálj egy kisebb darabot a villával megszúrni, hogy biztosan megfőtt.

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért mindig figyeld, hogy ne piruljon túl.

    3

    A leveles tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy piteformába. Ha szükséges, húzd le róla a felesleget, hogy passzoljon a formába.

    Ha a tészta túl ragadós, egy kis liszt segíthet a nyújtásban.

    4

    A tojásokat verd fel, és keverd össze a tejföllel, reszelt sajttal, sóval és borssal. Add hozzá a pürésített sütőtököt és a pirított hagymát fokhagymával.

    A keveréket alaposan keverd el, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

    5

    Öntsd a tojásos-sütőtökös keveréket a tésztára, majd süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna és a töltelék megszilárdul.

    Ha a pite teteje túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy tovább sülhessen anélkül, hogy megégne.

    6

    Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissességet ad, és szép színt ad a quiche tetejére.