Hōtō azuki babbal, gazdag leves tésztával, zöldségekkel és friss korianderrel tálalva

Hōtō azuki babbal

A hōtō egy tradicionális japán étel, amely a Koshin régióban született. Az étel gazdag ízvilága a friss zöldségek és az azuki bab kombinációjának köszönhető. A hōtō tészta színes és tápláló levesek alapjaként ismert, és gyakran főzik a hidegebb hónapokban, mivel melegítő hatású. Az azuki bab, amely gyakran jelenik meg az ázsiai konyhában, különleges textúrát ad az ételnek, miközben finom, édes ízt kölcsönöz. Ez az étel tökéletes választás vegánok és vegetáriánusok számára, és remek módja annak, hogy élvezd a japán ízeket otthon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Hōtō tészta
100 g Azuki bab
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
100 g Gomba
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 tk.
1 csokor Friss koriander
3 ek. Shoyu szójaszósz
1 l Zöldségleves alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az azuki babot előző nap áztasd be vízbe, majd főzd meg 30-40 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.

    Ha nincs időd az áztatásra, használhatsz előfőzött azuki babot, így gyorsabb lesz az étel elkészítése.

    2

    A cukkinit, sárgarépát és gombát szeleteld fel vékony karikákra vagy csíkokra, hogy könnyen megpuhuljanak a főzés során.

    A cukkini és sárgarépa szeletelésekor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok, hogy a leves gyorsan elkészüljön.

    3

    A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd egy nagy lábasban hevítsd fel egy kevés olajat. Add hozzá a fokhagymát és gyömbért, pirítsd meg 1-2 percig.

    Ha nem szereted a túl erős gyömbér ízt, csökkentheted a mennyiségét, de így intenzívebb lesz az étel.

    4

    Add hozzá a zöldségeket (cukkini, sárgarépa, gomba) a lábasba, és pirítsd őket 5 percig, hogy kissé megpuhuljanak.

    A zöldségeket ne pirítsd túl sokáig, hogy megőrizzék a színüket és tápanyagaikat.

    5

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplét, majd add hozzá az előfőzött azuki babot és a shoyu szójaszószt. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A levesnek kissé sósnak kell lennie, de ha túl sós, adj hozzá egy kevés vízet.

    6

    A hōtō tésztát főzd meg a levesben a csomagolás utasításai szerint. Ha nem találsz hōtō tésztát, használhatsz más széles, lapos tésztát.

    A tésztát ne főzd túl, mert így megőrzi a textúráját és a leves sűrűsödik.

    7

    Amikor a tészta megfőtt, szórd meg a levest friss korianderrel, és ízlés szerint sózd, borsozd.

    A koriander frissessége különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, friss petrezselyemmel is helyettesítheted.