Hƍtƍ udon tĂĄlban tĂĄlalt szĂ©les udon tĂ©szta gazdag tökös dashi alaplĂ©ben, friss zöldhagymĂĄval Ă©s szezĂĄmmaggal dĂ­szĂ­tve

Hƍtƍ udon (szĂ©les udon tökös levesben)

A Hƍtƍ udon egy japĂĄn Ă©tel, amely a Koshin tartomĂĄnybĂłl szĂĄrmazik. A Hƍtƍ tĂ©szta, amely szĂ©les Ă©s lapos udon tĂ©sztĂĄt jelent, egy gazdag, tökös levesben kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel eredetileg a hƱvösebb hĂłnapokra kĂ©szĂŒlt, mivel melegĂ­tƑ hatĂĄsa van. A leves az Ă­nycsiklandĂł dashi alaplĂ©bƑl, tökbƑl Ă©s mĂĄs friss zöldsĂ©gekbƑl kĂ©szĂŒl, Ă­gy egy igazi komfort Ă©tel, amit a japĂĄn csalĂĄdok szeretnek fogyasztani.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Hƍtƍ tĂ©szta (szĂ©les udon)
⭕ 200 g Tök
⭕ 500 ml Dashi alaplĂ©
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Mirin
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 tk. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A Hƍtƍ tĂ©sztĂĄt fƑzd meg forrĂł, sĂłs vĂ­zben a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsok szerint. Ha elkĂ©szĂŒlt, szƱrd le, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A tésztåt alaposan öblítsd le hideg víz alatt, hogy ne ragadjon össze.

    2

    A tököt hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd fel kis darabokra. Egy nagyobb edĂ©nyben forralj fel 500 ml vizet, Ă©s add hozzĂĄ a dashi alapot. MiutĂĄn az alaplĂ© elkĂ©szĂŒlt, tedd bele a tököt, Ă©s fƑzd puhĂĄra.

    A tök gyorsan megpuhul, de ĂŒgyelj arra, hogy ne fƑzd tĂșl, mert elveszĂ­theti a textĂșrĂĄjĂĄt.

    3

    MiutĂĄn a tök megpuhult, add hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, mirint Ă©s cukrot. FƑzd össze az Ă­zeket, majd Ă­zesĂ­tsd, ha szĂŒksĂ©ges.

    A mirin édes íze jól harmonizål a szójaszósz sós ízével, így gazdag, mély ízt ad az ételnek.

    4

    Tedd a fƑtt Hƍtƍ tĂ©sztĂĄt az elkĂ©szĂŒlt leveshez, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 2-3 percig, hogy a tĂ©szta jĂłl ĂĄtvegye a leves Ă­zĂ©t.

    A tĂ©szta ideĂĄlis ĂĄllaga akkor Ă©rhetƑ el, ha nem fƑzöd tĂșl. A tĂ©szta rugalmas Ă©s jĂłl magĂĄba szĂ­vja a gazdag leves Ă­zĂ©t.

    5

    Tålald a levest friss, finomra vågott zöldhagymåval és szezåmmaggal.

    A zöldhagyma Ă©s szezĂĄmmag friss Ă©s ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a leveshez, Ă­gy kivĂĄlĂł kiegĂ©szĂ­tĂ©st ad.