Egy nagy tálban keverd össze a masa harina kukoricalisztet a sóval, majd fokozatosan add hozzá a langyos vizet, és gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát nem kapsz.
A tészta akkor jó, ha nem ragad és könnyen formázható. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet.
Hagyd pihenni a tésztát 10 percig, hogy könnyebben formázható legyen.
A pihentetés alatt takard le a tésztát egy konyharuhával, hogy ne száradjon ki.
Oszd a tésztát 4 egyenlő részre, majd formázz belőlük hosszúkás ovális lepényeket.
A lepényeket sodrófával is kinyújthatod, ha könnyebben szeretnéd formázni.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd süsd a huarache tésztát oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna lesz és kissé ropogós.
A tészta sütése közben figyelj, hogy ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
A fekete babot egy kisebb tálban pépesítsd villával, és keverd össze egy kevés sóval, borssal és chili szósszal.
A fekete bab helyett használhatsz vörös babot is.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd dinszteld meg egy kevés olívaolajon. Add hozzá a felszeletelt paprikát és a fűszereket (füstölt paprika, chili, kömény), majd süsd puhára.
Ha nincs füstölt paprikád, használhatsz sima pirospaprikát.
Kend meg a megsült huarache alapokat a fekete babpürével, majd halmozd rá a paprikás-hagymás keveréket.
A fekete babpürét előre is elkészítheted, hogy időt spórolj.
Szórd meg reszelt cheddar sajttal és friss korianderrel, majd facsarj rá egy kevés lime levet az extra frissességért.
A cheddar sajt helyett használhatsz más, mexikói sajtot is, például Oaxaca sajtot.
Tálald azonnal, opcionálisan salsa szósszal vagy tejföllel kiegészítve.
A salsa szósz erősségét ízlés szerint állíthatod be.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.