Humita de zapallo, tökkel készítve, friss és meleg, aranybarna tésztával.

Humita de zapallo (tökkel készítve)

A Humita de zapallo a brazil konyha egyik legfinomabb édessége, amelyben a tök és a kukoricadara találkozik egy egyszerű, mégis gazdag receptben. Az étel a brazil vidéken terjedt el, ahol a helyiek gyakran készítik ünnepi alkalmakkor. A tök édes íze tökéletesen illik a kukoricás, fahéjas alaphoz, és a sült tök és kukorica párosítása valóban különlegessé teszi ezt az ételt. A Humita de zapallo gyorsan elkészíthető, és az eredmény egy puha, szaftos, mégis ropogós sütemény lesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Tök
200 g Kukoricadara
50 g Vaj
50 g Cukor
200 ml Tej
2 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg, és reszeld le finomra. A reszelt tököt tedd egy tiszta konyharuhára, és jól nyomkodd ki a felesleges nedvességet.

    A tök víztartalmától függően, ha túl sok a lé, érdemes egy kis időt hagyni, hogy teljesen kinyomkodhassuk.

    2

    A kukoricadarát egy serpenyőben egy kevés vajon pirítsd meg egy-két percig, hogy kellemes, pörkölt íze legyen. Ne hagyd, hogy túlságosan megpiruljon!

    Ha a kukoricadara ég, a humita keserű lesz, ezért figyelj rá, hogy folyamatosan keverd.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, majd egy másik serpenyőben egy kis vajon pirítsd meg. Amikor a fokhagyma illatos, add hozzá a reszelt tököt és a cukrot, és főzd össze 5-10 percig.

    Ne pirítsd túl erősen a fokhagymát, mert könnyen megkeseredhet!

    4

    A tökös keveréket keverd össze a pirított kukoricadarával. Ezután öntsd hozzá a tejet és sót, és keverd simára.

    Ha túl sűrű a massza, egy kis tejet még hozzáadhatsz.

    5

    Verd fel a tojásokat, és keverd a tésztához, hogy még puhább legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis fekete borsot is, hogy fokozza az ízeket.

    A tojások felverése és a tésztához való hozzáadása biztosítja, hogy a humita textúrája lágy és könnyű legyen.

    6

    A masszát öntsd egy kivajazott és lisztezett tepsibe, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    A humita teteje ropogósabb lesz, ha a sütő közepén helyezed el.

    7

    Miután elkészült, hagyd pihenni a humitát 10 percig, hogy a textúrája még puhább legyen tálalás előtt.

    A humita melegen a legfinomabb, de kihűlve is fogyasztható!