HĂșsleves friss zöldsĂ©gekkel Ă©s tĂ©sztĂĄval tĂĄlalva

HĂșsleves

A HĂșsleves a magyar konyha egyik legfontosabb Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amely minden csalĂĄd asztalĂĄn rendszeresen megjelenik. A hĂșsleves alapja ĂĄltalĂĄban marhahĂșs, csirke, vagy sertĂ©shĂșs, Ă©s friss zöldsĂ©gekkel, pĂ©ldĂĄul sĂĄrgarĂ©pĂĄval, petrezselyemgyökĂ©rrel Ă©s hagymĂĄval kĂ©szĂ­tik. Az Ă©tel gazdag tĂĄpanyagokban, Ă©s a hosszĂș fƑzĂ©si idƑnek köszönhetƑen a hĂșsok Ă©s zöldsĂ©gek Ă­zei összeĂ©rnek, Ă­gy egy igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł leves szĂŒletik.

A hĂșsleves a magyar konyha alapĂ©tele, amelyet szinte minden csalĂĄdban ismernek. AkĂĄr hĂ©tköznap, akĂĄr ĂŒnnepi alkalomkor, mindig megĂĄllja a helyĂ©t. A hĂșsleves az egyik legnagyobb komfort Ă©tel, amit bĂĄrmikor szĂ­vesen fogyasztunk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 Ăłra 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 db FehĂ©rrĂ©pa
⭕ 1 db Zeller
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 0.5 tk Bors
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 2 l Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a marhahĂșst egy nagy fazĂ©kba, Ă©s öntsd fel hideg vĂ­zzel.

    A hideg vĂ­z segĂ­t kioldani a hĂșsbĂłl az Ă­zeket.

    2

    Forrald fel, Ă©s habozd le a tetejĂ©n kĂ©pzƑdƑ habot.

    A hab eltåvolítåsa tisztåbb és ízletesebb levest eredményez.

    3

    Add hozzå a meghåmozott és feldarabolt zöldségeket, a hagymåt, a fokhagymåt és a fƱszereket.

    A hagymĂĄt hĂ©jastul is beleteheted, ez szĂ©p szĂ­nt ad a levesnek. A fƱszereket teatojĂĄsba vagy gĂ©zzacskĂłba is teheted, Ă­gy könnyebb eltĂĄvolĂ­tani Ƒket a vĂ©gĂ©n.

    4

    FƑzd lassĂș tƱzön 2-3 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a hĂșs Ă©s a zöldsĂ©gek teljesen megpuhulnak.

    MinĂ©l lassabban fƑ a leves, annĂĄl Ă­zletesebb lesz. Ügyelj arra, hogy ne forrjon, csak gyöngyözzön.

    5

    SzƱrd le a levest, Ă©s tĂĄlald a hĂșst Ă©s a zöldsĂ©geket kĂŒlön, cĂ©rnametĂ©lttel.

    A levest a szƱrĂ©s utĂĄn mĂ©g egyszer forrald fel, mielƑtt a tĂ©sztĂĄt beletennĂ©d. A tĂ©sztĂĄt kĂŒlön fƑzd ki, hogy a leves ne zavarosodjon be.