H煤sos empanada chimichurri sz贸sszal, aranybarna, ropog贸s t茅szta friss chimichurri sz贸sszal

H煤sos empanada chimichurri sz贸sszal

Az empanada egy tradicion谩lis latin-amerikai 茅tel, amely k眉l枚nf茅le t枚ltel茅kekkel k茅sz铆thet艖. A h煤sos empanada chimichurri sz贸sszal egy k眉l枚nleges v谩ltozata, amely friss, f疟szeres chimichurri sz贸sszal van megbolond铆tva. Az empanada k铆v眉l ropog贸s, bel眉l pedig oml贸s, a chimichurri sz贸sz pedig friss, gy贸gyn枚v茅nyes 铆zt ad az 茅telnek. Az empanada a latin-amerikai kult煤ra r茅sze, 茅s az argentin konyh谩ban k眉l枚n枚sen n茅pszer疟. Az 茅tel t枚k茅letes v谩laszt谩s csal谩di 茅tkez茅sekhez vagy b谩rmelyik 眉nnepi alkalomhoz.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 25 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
500 g Empanada t茅szta
300 g Dar谩lt marhah煤s
1 db V枚r枚shagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Oliv谩olaj
1 tk. S贸
0.5 tk. Bors
1 db Toj谩s (ken茅shez)
3 ek. Chimichurri sz贸sz

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A hagym谩t 茅s a fokhagym谩t finomra v谩gjuk. A paprik谩t is apr贸ra szeletelj眉k. Egy serpeny艖ben meleg铆ts眉k az ol铆vaolajat, majd adjuk hozz谩 a hagym谩t 茅s fokhagym谩t, 茅s pir铆tsuk 眉vegesre.

    A hagyma lassan pir铆tva karamelliz谩l贸dik, 铆gy m茅g 铆nycsikland贸bb谩 v谩lik.

    2

    Hozz谩adjuk a dar谩lt marhah煤st, 茅s pir铆tjuk, am铆g el nem kezd barnulni. Ne keverd t煤l, hogy a h煤s megpiruljon.

    Ha t煤l sok zsirad茅k keletkezik, 枚ntsd le r贸la, hogy a h煤s ne legyen t煤l olajos.

    3

    Hozz谩adjuk a paprik谩t, s贸t 茅s borsot, 茅s keverj眉k j贸l 枚ssze. Pir铆tsuk tov谩bb 5 percig, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    A paprika 茅des铆ti 茅s 铆zes铆ti a t枚ltel茅ket, de 眉gyelj arra, hogy ne legyen t煤l cs铆p艖s.

    4

    A k茅sz h煤smassz谩t f茅lretessz眉k, hogy leh疟lj枚n. K枚zben k茅sz铆ts眉k el艖 a t茅szt谩t, 茅s ny煤jtsuk ki a k铆v谩nt vastags谩gra.

    Ha h谩zi t茅szt谩t k茅sz铆tesz, 眉gyelj arra, hogy v茅kony legyen, hogy k枚nnyen s眉lj枚n 茅s ropog贸s legyen.

    5

    A t茅szt谩b贸l k枚r枚ket v谩gunk ki, majd minden k枚r k枚zep茅re egy ev艖kan谩lnyi h煤smassz谩t helyez眉nk. Hajtsuk f茅lbe, 茅s j贸l nyomjuk le a sz茅leket.

    A sz茅leket j贸l z谩rjuk le, hogy a t枚ltel茅k ne sziv谩rogjon ki s眉t茅s k枚zben.

    6

    A toj谩st verj眉k fel, 茅s kenj眉k meg vele az empanad谩k tetej茅t, hogy sz茅p aranybarna sz铆nt kapjunk.

    A toj谩s ken茅se seg铆t, hogy a t茅szta f茅nyes 茅s ropog贸s legyen.

    7

    Meleg铆ts眉k el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, majd s眉ss眉k az empanad谩kat 20-25 percig, am铆g sz茅p aranybarna sz铆n疟ek nem lesznek.

    Minden s眉t艖 m谩s temp贸ban m疟k枚dik, ez茅rt 茅rdemes 15 perc ut谩n ellen艖rizni az empanad谩kat.

    8

    T谩lal谩skor locsoljuk meg a friss chimichurri sz贸sszal. Az 茅tel friss, enyh茅n f疟szeres 铆zvil谩got kap t艖le.

    A chimichurri sz贸sz friss, gy贸gyn枚v茅nyes 铆ze kiemeli az empanada gazdag h煤sos t枚ltel茅k茅t.