A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen oszoljon el, és a gofri egyenletesen süljön meg.
A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a mézet és a reszelt citromhéjat. Alaposan elkeverjük.
A citromhéj friss, ünnepi ízt kölcsönöz a gofrinak. Ügyelj rá, hogy csak a sárga héját reszeld le, a fehér része keserű.
A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, mert akkor a gofri nem lesz könnyű és levegős.
A gofri tésztája nem kell, hogy teljesen sima legyen, a kisebb csomók nem ártanak. A lényeg, hogy ne keverd túl, mert akkor a gofri rágós lesz.
A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezded a sütést. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.
Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és vedd ki, amikor szép aranybarna és ropogós.
A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.
A rácson hagyva a gofri nem ázik el a saját gőzétől, így ropogós marad.
A gofrikat tejszínhabbal, friss eperrel és csokoládéöntettel díszítjük, hogy ünnepi megjelenést kapjanak.
Használj húsvéti témájú díszítőelemeket, mint például csokitojásokat, cukorkákat vagy színes szóratokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.