MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra. Vajazz ki Ă©s lisztezz be egy tortaformĂĄt.
A tortaforma aljĂĄra vĂĄgj sĂŒtĆpapĂrt is, Ăgy biztosan nem ragad le a torta.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtĆport, a fahĂ©jat Ă©s az aprĂtott diĂłt.
A diĂłt pirĂtsd meg enyhĂ©n sĂŒtĆben vagy serpenyĆben, mielĆtt aprĂtod, Ăgy intenzĂvebb lesz az Ăze.
Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂtsd fel a vajat a kristĂĄlycukorral Ă©s barna cukorral, majd add hozzĂĄ egyenkĂ©nt a tojĂĄsokat.
A vaj legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ, Ăgy könnyebben habosĂthatĂł. A tojĂĄsokat egyesĂ©vel add hozzĂĄ, Ă©s alaposan keverd el mindegyik utĂĄn, hogy elkerĂŒld a kicsapĂłdĂĄst.
Add hozzĂĄ a reszelt rĂ©pĂĄt Ă©s a tejet, majd fokozatosan keverd bele a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat, amĂg sima tĂ©sztĂĄt kapsz.
A rĂ©pĂĄt finomra reszeld le, Ă©s a tejet lassan adagold, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl hĂg.
Ăntsd a tĂ©sztĂĄt a formĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihƱlni.
TƱprĂłbĂĄval ellenĆrizd, hogy a tĂ©szta megsĂŒlt-e. Ha a tƱ tisztĂĄn jön ki, akkor kĂ©sz. SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd a tortĂĄt a formĂĄban hƱlni 10-15 percig, mielĆtt kivennĂ©d.
A krĂ©mhez keverd össze a krĂ©msajtot, a porcukrot Ă©s a vanĂliĂĄt. Ăvatosan forgasd bele a kemĂ©ny habbĂĄ vert tejszĂnt.
A krĂ©msajt legyen hideg, a tejszĂn pedig nagyon hideg a felverĂ©shez. Ne keverd tĂșl a krĂ©met, mert összeeshet.
Vond be a torta tetejĂ©t Ă©s oldalĂĄt a krĂ©mmel, majd simĂtsd el egyenletesen.
HasznĂĄlj egy spatulĂĄt vagy kĂ©st a krĂ©m egyenletes eloszlatĂĄsĂĄhoz. Ha nem vagy elĂ©gedett az eredmĂ©nnyel, hƱtsd le a tortĂĄt 15 percre, majd folytasd a simĂtĂĄst.
Helyezd a fondant rĂ©pĂĄkat a torta tetejĂ©re dĂszĂtĂ©skĂ©nt, körkörösen elrendezve.
A fondant rĂ©pĂĄkat elĆre elkĂ©szĂtheted, hogy legyen idejĂŒk megszilĂĄrdulni. Ha nincs fondantod, hasznĂĄlhatsz marcipĂĄnt is.
HƱtsd a tortåt legalåbb egy órån åt, hogy a krém megszilårduljon, majd tålald.
A tortĂĄt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtĆben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.