Húsvéti répatorta fondant répa díszítéssel

Húsvéti répatorta

A húsvéti répatorta klasszikus desszert, amely tökéletes választás az ünnepi asztalra. A reszelt répa és a fahéj kombinációja gazdag és fűszeres ízvilágot teremt, amit a krémsajtos bevonat selymessége tesz teljessé. A fondant répák vidám és játékos díszítése igazán ünnepivé varázsolja ezt a tortát. Ez a desszert nemcsak ízletes, de látványos is, így garantáltan lenyűgözi a vendégeket.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 35 perc
4800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
200 g Reszelt répa
200 g Kristálycukor
100 g Barna cukor
150 g Vaj
4 db Tojás
100 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 tk. Fahéj
100 g Dió (aprítva)
300 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
10 db Fondant répa díszítés

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.

    A tortaforma aljára vágj sütőpapírt is, így biztosan nem ragad le a torta.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és az aprított diót.

    A diót pirítsd meg enyhén sütőben vagy serpenyőben, mielőtt aprítod, így intenzívebb lesz az íze.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral és barna cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyik után, hogy elkerüld a kicsapódást.

    4

    Add hozzá a reszelt répát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.

    A répát finomra reszeld le, és a tejet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg.

    5

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. Sütés után hagyd a tortát a formában hűlni 10-15 percig, mielőtt kivennéd.

    6

    A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.

    A krémsajt legyen hideg, a tejszín pedig nagyon hideg a felveréshez. Ne keverd túl a krémet, mert összeeshet.

    7

    Vond be a torta tetejét és oldalát a krémmel, majd simítsd el egyenletesen.

    Használj egy spatulát vagy kést a krém egyenletes eloszlatásához. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, hűtsd le a tortát 15 percre, majd folytasd a simítást.

    8

    Helyezd a fondant répákat a torta tetejére díszítésként, körkörösen elrendezve.

    A fondant répákat előre elkészítheted, hogy legyen idejük megszilárdulni. Ha nincs fondantod, használhatsz marcipánt is.

    9

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a krém megszilárduljon, majd tálald.

    A tortát légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.