HĂșsvĂ©ti rĂ©patorta fondant rĂ©pa dĂ­szĂ­tĂ©ssel

HĂșsvĂ©ti rĂ©patorta

A hĂșsvĂ©ti rĂ©patorta klasszikus desszert, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs az ĂŒnnepi asztalra. A reszelt rĂ©pa Ă©s a fahĂ©j kombinĂĄciĂłja gazdag Ă©s fƱszeres Ă­zvilĂĄgot teremt, amit a krĂ©msajtos bevonat selymessĂ©ge tesz teljessĂ©. A fondant rĂ©pĂĄk vidĂĄm Ă©s jĂĄtĂ©kos dĂ­szĂ­tĂ©se igazĂĄn ĂŒnnepivĂ© varĂĄzsolja ezt a tortĂĄt. Ez a desszert nemcsak Ă­zletes, de lĂĄtvĂĄnyos is, Ă­gy garantĂĄltan lenyƱgözi a vendĂ©geket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 1 Ăłra
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 Ăłra 35 perc
4800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 300 g Liszt
⭕ 200 g Reszelt rĂ©pa
⭕ 200 g Kristálycukor
⭕ 100 g Barna cukor
⭕ 150 g Vaj
⭕ 4 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 100 g Dió (aprítva)
⭕ 300 g KrĂ©m sajt
⭕ 150 g Porcukor
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 10 db Fondant rĂ©pa dĂ­szĂ­tĂ©s

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra. Vajazz ki Ă©s lisztezz be egy tortaformĂĄt.

    A tortaforma aljĂĄra vĂĄgj sĂŒtƑpapĂ­rt is, Ă­gy biztosan nem ragad le a torta.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a fahĂ©jat Ă©s az aprĂ­tott diĂłt.

    A diĂłt pirĂ­tsd meg enyhĂ©n sĂŒtƑben vagy serpenyƑben, mielƑtt aprĂ­tod, Ă­gy intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze.

    3

    Egy måsik tålban habosítsd fel a vajat a kristålycukorral és barna cukorral, majd add hozzå egyenként a tojåsokat.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă­gy könnyebben habosĂ­thatĂł. A tojĂĄsokat egyesĂ©vel add hozzĂĄ, Ă©s alaposan keverd el mindegyik utĂĄn, hogy elkerĂŒld a kicsapĂłdĂĄst.

    4

    Add hozzå a reszelt répåt és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a szåraz hozzåvalókat, amíg sima tésztåt kapsz.

    A rĂ©pĂĄt finomra reszeld le, Ă©s a tejet lassan adagold, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl hĂ­g.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a formĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihƱlni.

    TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd, hogy a tĂ©szta megsĂŒlt-e. Ha a tƱ tisztĂĄn jön ki, akkor kĂ©sz. SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd a tortĂĄt a formĂĄban hƱlni 10-15 percig, mielƑtt kivennĂ©d.

    6

    A krĂ©mhez keverd össze a krĂ©msajtot, a porcukrot Ă©s a vanĂ­liĂĄt. Óvatosan forgasd bele a kemĂ©ny habbĂĄ vert tejszĂ­nt.

    A krĂ©msajt legyen hideg, a tejszĂ­n pedig nagyon hideg a felverĂ©shez. Ne keverd tĂșl a krĂ©met, mert összeeshet.

    7

    Vond be a torta tetejét és oldalåt a krémmel, majd simítsd el egyenletesen.

    Hasznålj egy spatulåt vagy kést a krém egyenletes eloszlatåsåhoz. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, hƱtsd le a tortåt 15 percre, majd folytasd a simítåst.

    8

    Helyezd a fondant répåkat a torta tetejére díszítésként, körkörösen elrendezve.

    A fondant rĂ©pĂĄkat elƑre elkĂ©szĂ­theted, hogy legyen idejĂŒk megszilĂĄrdulni. Ha nincs fondantod, hasznĂĄlhatsz marcipĂĄnt is.

    9

    HƱtsd a tortåt legalåbb egy órån åt, hogy a krém megszilårduljon, majd tålald.

    A tortĂĄt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtƑben.