Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
A tortaforma aljára vágj sütőpapírt is, így biztosan nem ragad le a torta.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és az aprított diót.
A diót pirítsd meg enyhén sütőben vagy serpenyőben, mielőtt aprítod, így intenzívebb lesz az íze.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral és barna cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyik után, hogy elkerüld a kicsapódást.
Add hozzá a reszelt répát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A répát finomra reszeld le, és a tejet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. Sütés után hagyd a tortát a formában hűlni 10-15 percig, mielőtt kivennéd.
A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.
A krémsajt legyen hideg, a tejszín pedig nagyon hideg a felveréshez. Ne keverd túl a krémet, mert összeeshet.
Vond be a torta tetejét és oldalát a krémmel, majd simítsd el egyenletesen.
Használj egy spatulát vagy kést a krém egyenletes eloszlatásához. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, hűtsd le a tortát 15 percre, majd folytasd a simítást.
Helyezd a fondant répákat a torta tetejére díszítésként, körkörösen elrendezve.
A fondant répákat előre elkészítheted, hogy legyen idejük megszilárdulni. Ha nincs fondantod, használhatsz marcipánt is.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a krém megszilárduljon, majd tálald.
A tortát légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.