A ragi lisztet és a rizslisztet keverjük össze egy tálban. Az élesztőt keverjük el a meleg vízben, és hagyjuk felfutni 5-10 percig.
A víz ne legyen túl forró, hogy az élesztő ne veszítse el hatékonyságát.
A felfuttatott élesztőt öntsük a lisztkeverékhez, majd jól keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát hagyjuk kelni egy meleg helyen körülbelül 1-2 órán át.
Minél melegebb a hely, annál gyorsabban megkel a tészta.
Miután a tészta megkelt, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, és alaposan keverjük el.
A só segít kiemelni az ízeket és egyensúlyozza a tészta savanykás ízét.
Melegítsük fel az idli gőzölőt vagy egy nagy serpenyőt, és kenjük ki egy kevés olajjal a sütőformákat.
A megfelelő gőzöléshez elegendő vízre van szükség, hogy a gőz elérje a tésztát, de ne érje el közvetlenül.
Töltsük a tésztát a sütőformákba, és gőzöljük 10-12 percig, amíg a tészta meg nem szilárdul és átsül.
Használjunk egy kézi gőzölőt, hogy biztosan egyenletesen süljenek.
Amikor elkészültek, vegyük ki őket, és tálaljuk friss curry levéllel és korianderrel díszítve.
A curry levél friss, aromás ízt ad, míg a koriander színes és ízletes kiegészítője az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.