Idli ragi-val, friss korianderrel és curry levéllel tálalva

Idli ragi-val

Az idli egy tradicionális indiai étel, amelyet elsősorban reggelire fogyasztanak. A ragi liszttel készült változat gazdag tápanyagokban, és a gluténmentes alternatíva miatt azok számára is ideális, akik érzékenyek a gluténre. A fűszeres, enyhén savanykás íz, amit a friss koriander és curry levél ad, tökéletes harmóniában van az idli puha, könnyű textúrájával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Ragi liszt
100 g Rizsliszt
2 ek. Túró
1 tk. Friss élesztő
150 ml Meleg víz
1 tk.
5 levél Curry levél
1 csokor Friss koriander
1 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ragi lisztet és a rizslisztet keverjük össze egy tálban. Az élesztőt keverjük el a meleg vízben, és hagyjuk felfutni 5-10 percig.

    A víz ne legyen túl forró, hogy az élesztő ne veszítse el hatékonyságát.

    2

    A felfuttatott élesztőt öntsük a lisztkeverékhez, majd jól keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát hagyjuk kelni egy meleg helyen körülbelül 1-2 órán át.

    Minél melegebb a hely, annál gyorsabban megkel a tészta.

    3

    Miután a tészta megkelt, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, és alaposan keverjük el.

    A só segít kiemelni az ízeket és egyensúlyozza a tészta savanykás ízét.

    4

    Melegítsük fel az idli gőzölőt vagy egy nagy serpenyőt, és kenjük ki egy kevés olajjal a sütőformákat.

    A megfelelő gőzöléshez elegendő vízre van szükség, hogy a gőz elérje a tésztát, de ne érje el közvetlenül.

    5

    Töltsük a tésztát a sütőformákba, és gőzöljük 10-12 percig, amíg a tészta meg nem szilárdul és átsül.

    Használjunk egy kézi gőzölőt, hogy biztosan egyenletesen süljenek.

    6

    Amikor elkészültek, vegyük ki őket, és tálaljuk friss curry levéllel és korianderrel díszítve.

    A curry levél friss, aromás ízt ad, míg a koriander színes és ízletes kiegészítője az ételnek.