Idli sós töltelékkel, friss zöldségekkel tálalva

Idli sós töltelékkel

Az idli egy klasszikus dél-indiai étel, amelyet általában reggelire fogyasztanak. Az idli sós töltelékkel egy remek alternatívája a hagyományos idlinak, mivel a töltelék gazdag ízeket ad a már alapból finom tésztához. Az étel szinte minden családban más-más változatban készül, attól függően, hogy mely zöldségeket és fűszereket használnak. A töltött idli tökéletes választás egy könnyű és tápláló étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Lencse
1 tk.
2 ek. Olaj
1 db Hagyma
1 csokor Friss koriander
1 db Zöld chili
1 tk. Mustármag
1 tk. Hibiszkusz virág (opcionális)
100 g Töltelék (friss zöldségek)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és lencsét jól mosd át, majd tedd őket egy tálba, és hagyd ázni legalább 4 órán át.

    Az áztatás segít abban, hogy a rizs és lencse könnyebben megfőjön, és megfelelő textúrával rendelkezzen.

    2

    Miután megáztak, tedd a rizst és lencsét egy turmixgépbe, és pürésítsd őket finom tésztává.

    A pürésítéshez egy kis vizet is adhatunk, hogy a tészta könnyen keverhető legyen.

    3

    A kész tésztát hagyd pihenni 8-12 órán át, hogy erjedjen, és az ízek jobban összeérjenek.

    Az erjedés segít abban, hogy az idli lágyabb és légiesebb legyen.

    4

    A töltelékhez vágd fel a hagymát, zöld chilit, és a koriandert apróra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a mustármagot.

    A mustármagot ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, és keserű ízt adhat.

    5

    Add hozzá a hagymát és chilit, majd pirítsd őket aranybarnára. Azután keverd hozzá a friss zöldségeket és a koriandert.

    Friss zöldségek segítenek gazdagítani a tölteléket, így ínycsiklandóbbá válik.

    6

    A pihentetett tésztából készíts kis gömböket, és mindegyik közepébe tegyél egy kis tölteléket. Formázd őket szépen.

    A tölteléket ne tedd túl sokra, hogy ne essenek szét a gömbök.

    7

    Gőzöld az idliket 15-20 percig, amíg meg nem puhulnak és teljesen átsülnek.

    Ha nincs gőzölőd, használhatsz egy szűrőt és egy fazekat is, de a gőzölés segít a tökéletes állag elérésében.

    8

    Tálald az idliket melegen, friss korianderrel díszítve, és ízlés szerint extra töltelékkel a tetején.

    A koriander és a friss zöldségek teszik igazán frissé és ínycsiklandóvá az ételt.