Ikan Bakar Makrélával, grillezett hal, szójaszósszal és friss korianderrel tálalva

Ikan Bakar Makrélával

Ikan Bakar egy népszerű indonéz étel, amelyet általában különféle halakkal készítenek, és a grillen vagy nyílt tűzön készítik el. A makréla a legjobb választás ehhez az ételhez, mivel húsos és ízletes. Az indonéz fűszerek és szójaszósz kombinációja különleges ízt kölcsönöz a halnak, miközben a friss koriander és a grillezett hal aromája gazdag és füstös.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Makréla hal
1 db Citrom
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Gyömbér
3 gerezd Fokhagyma
1 db Chili
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Hal fűszerkeverék
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A makrélát tisztítsd meg, a belsejét ürítsd ki, majd alaposan öblítsd le. Vágd a halakat kisebb adagokra, hogy könnyebben grillezhető legyen.

    A halakat a húsuk mentén vágd el, hogy a fűszerek könnyebben átjárják őket.

    2

    A halakat egy tálban öntsd le szójaszósszal, majd adj hozzá reszelt gyömbért, apróra vágott fokhagymát és egy kevés chili darabot. Hagyjuk a halat marinálódni legalább 20 percig.

    A marinálás lehetővé teszi, hogy a fűszerek behatoljanak a hal húsába, így ízletesebbé válik.

    3

    Közben a grillt előmelegítem közepes hőmérsékletre, és kenjük meg egy kevés kókuszolajjal, hogy a hal ne ragadjon le.

    Ha nincs grilled, serpenyőben is készítheted, de a grillen sült hal füstös íze különlegessé teszi.

    4

    A halakat helyezd a grillre, és süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg szép aranybarna színt nem kapnak.

    Ne süsd túl a halat, hogy a hús ne száradjon ki. A grillen történő sütés füstös aromát ad a halnak.

    5

    A halakat szedd le a grillről, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander frissességet ad a halnak, és szép díszítésként szolgál.