A makrélát tisztítsd meg, a belsejét ürítsd ki, majd alaposan öblítsd le. Vágd a halakat kisebb adagokra, hogy könnyebben grillezhető legyen.
A halakat a húsuk mentén vágd el, hogy a fűszerek könnyebben átjárják őket.
A halakat egy tálban öntsd le szójaszósszal, majd adj hozzá reszelt gyömbért, apróra vágott fokhagymát és egy kevés chili darabot. Hagyjuk a halat marinálódni legalább 20 percig.
A marinálás lehetővé teszi, hogy a fűszerek behatoljanak a hal húsába, így ízletesebbé válik.
Közben a grillt előmelegítem közepes hőmérsékletre, és kenjük meg egy kevés kókuszolajjal, hogy a hal ne ragadjon le.
Ha nincs grilled, serpenyőben is készítheted, de a grillen sült hal füstös íze különlegessé teszi.
A halakat helyezd a grillre, és süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg szép aranybarna színt nem kapnak.
Ne süsd túl a halat, hogy a hús ne száradjon ki. A grillen történő sütés füstös aromát ad a halnak.
A halakat szedd le a grillről, és tálald friss korianderrel díszítve.
A friss koriander frissességet ad a halnak, és szép díszítésként szolgál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.