A rizst alaposan öblítsd át hideg vízzel, amíg a víz tiszta nem lesz. Tedd fel főni a 350 ml vízzel, és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
A sushi rizs alapos átöblítése segít eltávolítani a felesleges keményítőt, hogy a rizs ne legyen ragadós, hanem könnyen formázható.
Miután elkészült a rizs, hagyd pihenni, majd ízesítsd a sushi ecettel, cukorral és sóval. A rizs legyen langyos, hogy könnyen be tudja szívni az ízeket.
A rizs ízesítésénél figyelj arra, hogy ne legyen túl meleg, különben az ecet íze nem fog jól érvényesülni.
A tofu tasakokat öblítsd át, és óvatosan nyisd ki őket. A belső töltelékük már ízesített, így nem szükséges további fűszerezés.
Ha a tofu tasakok túlságosan édeseknek tűnnek, óvatosan nyomd ki a felesleges szirupot, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra.
A vékonyra vágott uborka nemcsak esztétikusan mutat, hanem frissességet és ropogósságot ad az inarizushihoz.
A főtt rizst kis adagokban formázd apró gombócokká, majd óvatosan töltsd meg a tofu tasakokat a rizses gombócokkal.
Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl a tasakokat, mert így könnyen szétfolyhatnak.
A kész inarizushit tálald fel az uborkacsíkokkal és szórj rá egy kevés szezámmagot.
A szezámmag extra ízt és ropogósságot ad a sushihoz. Ha szeretnéd, piríthatod is egy kicsit a szezámmagot, hogy intenzívebb íze legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.