Inarizushi uborkával tálalva, szezámmaggal megszórva

Inarizushi uborkával

Az inarizushi egy hagyományos japán étel, amely a sushi egyik változata, és az ételt tofu tasakban tálalják. Eredetileg Japánban a szegényebb rétegek étke volt, mivel egyszerű alapanyagokból készült. Az inarizushi a japán konyha egyik legkedveltebb étele lett, amelyet a gyors étkezések és a harapnivalók között is fogyaszthatunk. Az uborka frissessége és a tofu tasakok édes-sós íze egy tökéletes egyensúlyt alkot, amely a hagyományos sushi különleges verziója. Az inarizushi a mindennapokban és ünnepi alkalmakra is remek választás.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sushi rizs
350 ml Víz
3 ek. Sushi ecet
1 ek. Cukor
1 tk.
12 db Inari tofu tasak
1 db Uborka
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd át hideg vízzel, amíg a víz tiszta nem lesz. Tedd fel főni a 350 ml vízzel, és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A sushi rizs alapos átöblítése segít eltávolítani a felesleges keményítőt, hogy a rizs ne legyen ragadós, hanem könnyen formázható.

    2

    Miután elkészült a rizs, hagyd pihenni, majd ízesítsd a sushi ecettel, cukorral és sóval. A rizs legyen langyos, hogy könnyen be tudja szívni az ízeket.

    A rizs ízesítésénél figyelj arra, hogy ne legyen túl meleg, különben az ecet íze nem fog jól érvényesülni.

    3

    A tofu tasakokat öblítsd át, és óvatosan nyisd ki őket. A belső töltelékük már ízesített, így nem szükséges további fűszerezés.

    Ha a tofu tasakok túlságosan édeseknek tűnnek, óvatosan nyomd ki a felesleges szirupot, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    4

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra.

    A vékonyra vágott uborka nemcsak esztétikusan mutat, hanem frissességet és ropogósságot ad az inarizushihoz.

    5

    A főtt rizst kis adagokban formázd apró gombócokká, majd óvatosan töltsd meg a tofu tasakokat a rizses gombócokkal.

    Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl a tasakokat, mert így könnyen szétfolyhatnak.

    6

    A kész inarizushit tálald fel az uborkacsíkokkal és szórj rá egy kevés szezámmagot.

    A szezámmag extra ízt és ropogósságot ad a sushihoz. Ha szeretnéd, piríthatod is egy kicsit a szezámmagot, hogy intenzívebb íze legyen.