Egy kis lábasban keverd össze a tamarind pépet és a vizet, majd közepes lángon melegítsd fel.
Ha a tamarind pép túl sűrű, adj hozzá több vizet, hogy könnyebben kezelhető legyen.
Add hozzá a barnacukrot, és keverd el, amíg teljesen fel nem oldódik.
A barnacukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a chutney-nak.
Szórd hozzá a római köményt, a fahéjat, a reszelt gyömbért, a chilit, a sót és a fekete borsot, majd keverd össze.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A chili adja a csípősséget, ezért óvatosan adagold.
Főzd alacsony lángon kb. 10 percig, amíg a chutney besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. A chutney akkor jó, ha sűrű, de még folyékony.
Vedd le a tűzről, majd keverd bele a citromlevet az extra frissesség érdekében.
A citromlé élénkíti az ízeket és tartósítja a chutney-t.
Hagyd kihűlni, majd tálald samosához, pakorához vagy grillezett ételek mellé.
A tamarind chutney hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll. Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.