Egy nagy tálban keverd össze a teff lisztet és a vizet. Keverd simára, hogy ne maradjanak benne csomók.
Fontos, hogy ne maradjanak csomók a tésztában, mert azok befolyásolják a lepény textúráját.
Adj hozzá száraz élesztőt, ha gyorsabb kelesztést szeretnél, majd takard le a tálat egy konyharuhával.
Az élesztő segít felgyorsítani a fermentációs folyamatot, de hagyományos módon élesztő nélkül is elkészíthető.
Hagyd állni szobahőmérsékleten 24-48 órán át, hogy a tészta fermentálódjon és enyhén savanykás ízt kapjon.
A fermentációs idő függ a szobahőmérséklettől. Minél melegebb van, annál gyorsabban fermentálódik a tészta. Kóstoljuk meg a tésztát, hogy elérje a kívánt savanyúságot.
Miután a tészta megkelt, adj hozzá sót és keverd át újra.
A sót a kelesztés után adjuk hozzá, mert a só gátolja az élesztő működését.
Melegíts fel egy nagy tapadásmentes serpenyőt közepesen alacsony hőfokra.
A tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen, hogy a lepény ne ragadjon le. A közepesen alacsony hőfok biztosítja, hogy a lepény átsüljön, de ne égjen meg.
Önts egy merőkanálnyi injera tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el vékony rétegben.
A tésztát egyenletesen oszlassuk el, hogy a lepény mindenhol egyforma vastagságú legyen.
Süsd a lepényt fedő nélkül kb. 2-3 percig, amíg a felszínén apró lyukak képződnek és a szélei elválnak a serpenyőtől.
A lyukak képződése azt jelzi, hogy a lepény megfelelően kel és sül. Ha a szélei elválnak a serpenyőtől, akkor a lepény megsült.
Ne fordítsd meg! Amikor teljesen megsült, óvatosan csúsztasd ki egy tálcára és hagyd kihűlni.
Az injerát nem szabad megfordítani! A lepény alulról sül meg.
Tálald az injerát hagyományos etióp ételekkel, például wot (fűszeres ragu) és zöldségek kíséretében.
Az injera ideális köret etióp ételekhez, de más ragukhoz és zöldségekhez is jól illik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.