Egy közepes lábosban keverd össze a tejet és a tejszínt, majd közepes lángon kezd el melegíteni, de ne hagyd forrni.
A lényeg, hogy a keverék ne forrjon, mert akkor a tojássárgája kicsapódhat.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat a cukorral, amíg világos és habos állagot nem kapsz.
Ez a lépés fontos a krémesség eléréséhez. Használj elektromos habverőt a gyorsabb eredményért.
Önts egy keveset a meleg tej-tejszín keverékből a tojássárgájás masszához, folyamatos keverés mellett, hogy kiegyenlítsd a hőmérsékletet.
Ez a hőkiegyenlítés megakadályozza, hogy a tojás rögvest megfőjön a forró tejszínben.
A tojásos keveréket lassan csorgasd vissza a lábosba, és alacsony lángon, folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg besűrűsödik (kb. 5-7 perc).
Akkor jó a krém, ha a kanál hátulját bevonja, és ha az ujjaddal húzol egy vonalat a kanálon, a vonal nem folyik össze azonnal.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vaníliakivonatot és az Irish Cream likőrt. Hűtsd le szobahőmérsékletre.
A likőrt csak a végén add hozzá, hogy az alkohol ne párologjon el.
Öntsd a fagylaltkeveréket egy zárható edénybe, majd tedd a hűtőszekrénybe legalább 4 órára, hogy teljesen lehűljön.
A teljes lehűlés elengedhetetlen a fagylaltgép megfelelő működéséhez.
Öntsd a hideg keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gyártó utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, fagyaszd 3-4 órán át, és óránként keverd át alaposan.
A fagylaltgép hiányában a gyakori átkeverés segít elkerülni a jégkristályok kialakulását.
Tálald elegáns poharakban vagy tölcsérben, és élvezd a krémes Irish Cream fagylalt ízét!
Díszítheted csokoládéforgáccsal vagy egy kis tejszínhabbal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.