İşkembe csípős paprikával, fűszeres és ínycsiklandó leves

İşkembe csípős paprikával

Az işkembe egy tradicionális török étel, amelyet különböző módokon készítenek. A csípős paprikával készült változata rendkívül népszerű a fűszeres levesek kedvelői körében. Az étel gazdag ízvilágú és melegítő hatású, így ideális választás a hideg téli napokon. Az işkembe szép aranybarna színt kap a paprikától, és a fokhagyma adja meg az alapízt, amely a paprikával együtt igazán különlegessé teszi a levest.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g İşkembe (bél)
1 l Víz
4 gerezd Fokhagyma
2 db Csípős paprika
1 tk.
1 csipet Bors
1 csipet Cukor
2 ek. Olaj
1 tk. Törött kömény
2 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az işkembét alaposan tisztítsd meg és darabold fel kisebb falatnyi darabokra.

    Az işkembe tisztítása elengedhetetlen, mivel a bélrendszeri szennyeződések eltávolítása javítja az étel ízét és állagát.

    2

    Egy nagy lábasban tedd fel a vizet forrni, majd adj hozzá a felaprított işkembét. Főzd 40-50 percig, amíg megpuhul.

    Ne hagyd túl hosszú ideig főni, mert az işkembe elveszítheti a textúráját. Az optimális főzési idő 40 perc.

    3

    Közben a fokhagymát zúzd össze, és a csípős paprikát szeleteld fel.

    A fokhagyma friss zúzása fokozza az étel ízét, míg a csípős paprika hozzáadása egyedi csípős aromát ad a levesnek.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát és csípős paprikát, amíg az illatuk kibontakozik.

    Ha túl erős a paprika, csökkentsd a mennyiséget, hogy elkerüld a túlzott csípősséget.

    5

    A megfőtt işkembét add hozzá a fokhagymás-paprikás keverékhez, majd keverd össze. Sózd, borsozd és adj hozzá egy csipet cukrot.

    A cukor segít kiegyensúlyozni a csípős ízt, és fokozza a leves ízvilágát.

    6

    Egyet forrald a keveréket, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a leves ízét, és szép színt ad a tálalásnak.