Az işkembét alaposan tisztítsd meg és darabold fel kisebb falatnyi darabokra.
Az işkembe tisztítása elengedhetetlen, mivel a bélrendszeri szennyeződések eltávolítása javítja az étel ízét és állagát.
Egy nagy lábasban tedd fel a vizet forrni, majd adj hozzá a felaprított işkembét. Főzd 40-50 percig, amíg megpuhul.
Ne hagyd túl hosszú ideig főni, mert az işkembe elveszítheti a textúráját. Az optimális főzési idő 40 perc.
Közben a fokhagymát zúzd össze, és a csípős paprikát szeleteld fel.
A fokhagyma friss zúzása fokozza az étel ízét, míg a csípős paprika hozzáadása egyedi csípős aromát ad a levesnek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát és csípős paprikát, amíg az illatuk kibontakozik.
Ha túl erős a paprika, csökkentsd a mennyiséget, hogy elkerüld a túlzott csípősséget.
A megfőtt işkembét add hozzá a fokhagymás-paprikás keverékhez, majd keverd össze. Sózd, borsozd és adj hozzá egy csipet cukrot.
A cukor segít kiegyensúlyozni a csípős ízt, és fokozza a leves ízvilágát.
Egyet forrald a keveréket, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissessége kiemeli a leves ízét, és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.