Jalapeño-s Hawaii pizza tálalva

Jalapeño-s Hawaii pizza

A Jalapeño-s Hawaii pizza az édes és sós ízek egyedülálló kombinációját hozza egy csipetnyi pikánssággal. Az ananász és a jalapeño tökéletes harmóniában vannak, amelyet a ropogós tészta és az olvadt sajt tesz teljessé. Ez a pizza kiváló választás mindazoknak, akik szeretik a klasszikus Hawaii pizzát, de valami különlegeset keresnek. Az édes és csípős ízek találkozása igazi gasztronómiai élményt nyújt, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Sonka
200 g Friss ananász
2 db Friss jalapeño
50 g Reszelt parmezán
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha kőlapos sütőtálcát használsz, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlap egyenletes hőelosztást biztosít, így a pizza alja ropogósabb lesz. Ha nincs kőlapod, használj sima tepsit, amit szintén előmelegítesz.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. Ha ragad, enyhén lisztezd a nyújtódeszkát.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    Ne használj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A széleken hagyott üres rész sülés közben szép, ropogós peremet képez.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt a mozzarella sajt felével, majd helyezd rá a sonkaszeleteket, ananászdarabokat és a vékony karikákra vágott jalapeñót.

    A jalapeño mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha kevésbé szereted a csípőset, távolítsd el a magokat a jalapeñóból.

    5

    Szórj rá a maradék mozzarella sajtot, reszelt parmezánt, és hintsd meg szárított oregánóval.

    A parmezán gazdagabb ízt ad a pizzának. Az oregánó kihangsúlyozza az olaszos jelleget.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 10-12 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, a tészta széle pedig ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen a pizza. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a jalapeño és ananász kombinációjának pikáns ízét!

    A szeletelést pizzavágóval vagy éles késsel végezd. Kínálhatsz mellé tejfölt vagy joghurtos mártogatóst a csípős íz enyhítésére.