Aprítsd finomra a jalapeño paprikát (a magokat eltávolíthatod, ha kevésbé csípős szószt szeretnél) és a fokhagymát. Reszeld le az egyik citrom héját, majd facsard ki mindkét citrom levét.
A citrom héját reszelés előtt alaposan mosd meg. A jalapeño paprikát kesztyűben aprítsd, hogy elkerüld a bőr irritációját.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát és jalapeñót. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megég és keserű lesz.
Öntsd hozzá a balzsamecetet, a citrom levét és héját, majd add hozzá a mézet. Keverd alaposan össze, és főzd 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
A főzés során figyelj oda, hogy a szósz ne égjen le. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható.
Kóstold meg a szószt, és ízesítsd a saját ízlésed szerint. Ha túl savanyú, adj hozzá egy kevés mézet.
A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, halak vagy zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.
A szószt légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.