Először mosd meg a jalapeño paprikákat, vágd félbe, és távolítsd el a magokat, ha kevésbé csípős szószt szeretnél. Aprítsd finomra a paprikát és a kaprot.
A jalapeño magjainak eltávolításával jelentősen csökkentheted a szósz csípősségét. A kaprot frissen használd, ha teheted, mert az íze sokkal intenzívebb.
Hámozd meg a fokhagymagerezdeket, majd reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra.
A fokhagymát reszelve vagy nagyon finomra aprítva jobban eloszlik az íze a szószban.
Egy közepes tálban keverd össze a tejfölt, a majonézt, az olívaolajat és a citromlevet.
A tejföl és a majonéz arányát ízlés szerint változtathatod. Ha könnyedebb szószt szeretnél, használj több tejfölt és kevesebb majonézt.
Add hozzá az aprított jalapeñót, fokhagymát és kaprot a keverékhez. Keverd alaposan össze, amíg homogén állagot nem kapsz.
Keverd alaposan össze az összetevőket, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljanak az ízek.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben pihentetés segít, hogy az ízek összeérjenek és a szósz még finomabb legyen. Legalább 30 percig, de akár hosszabb ideig is hűtheted.
Tálald sült burgonya, grillezett húsok vagy friss zöldségek mellé.
A szósz még finomabb, ha egy napot áll a hűtőben, így az ízek teljesen összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.