Jalapeños kapros fokhagymaszósz tålalva

Jalapeños kapros fokhagymaszósz

A jalapeños kapros fokhagymaszĂłsz egy izgalmas kombinĂĄciĂłja az Ă©des, krĂ©mes Ă©s csĂ­pƑs Ă­zeknek, amely tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje lehet bĂĄrmilyen grillezett Ă©telnek vagy friss zöldsĂ©gtĂĄlaknak. A jalapeño paprika csĂ­pƑssĂ©ge Ă©s a kapor frissessĂ©ge egyensĂșlyban van a tejföl Ă©s majonĂ©z selymes textĂșrĂĄjĂĄval, mĂ­g a fokhagyma karakteres Ă­zt ad a szĂłsznak. Ez a recept gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s garantĂĄltan feldobja a hĂ©tköznapi fogĂĄsokat is. KĂ©pzeld el, ahogy a jalapeño csĂ­pƑs illata keveredik a friss kapor Ă©s fokhagyma aromĂĄjĂĄval, miközben a krĂ©mes alap lĂĄgyĂ­tja az összhatĂĄst. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka, hogy a szĂłszt hagyjuk ĂĄllni a hƱtƑben, Ă­gy az Ă­zek tökĂ©letesen összeĂ©rnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Jalapeño paprika
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss kapor
⭕ 200 g Tejföl
⭕ 50 g Mayonnaise
⭕ 20 ml CitromlĂ©
⭕ 10 ml Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    ElƑször mosd meg a jalapeño paprikĂĄkat, vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s tĂĄvolĂ­tsd el a magokat, ha kevĂ©sbĂ© csĂ­pƑs szĂłszt szeretnĂ©l. AprĂ­tsd finomra a paprikĂĄt Ă©s a kaprot.

    A jalapeño magjainak eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄval jelentƑsen csökkentheted a szĂłsz csĂ­pƑssĂ©gĂ©t. A kaprot frissen hasznĂĄld, ha teheted, mert az Ă­ze sokkal intenzĂ­vebb.

    2

    HĂĄmozd meg a fokhagymagerezdeket, majd reszeld le vagy aprĂ­tsd nagyon finomra.

    A fokhagymĂĄt reszelve vagy nagyon finomra aprĂ­tva jobban eloszlik az Ă­ze a szĂłszban.

    3

    Egy közepes tålban keverd össze a tejfölt, a majonézt, az olívaolajat és a citromlevet.

    A tejföl és a majonéz arånyåt ízlés szerint våltoztathatod. Ha könnyedebb szószt szeretnél, hasznålj több tejfölt és kevesebb majonézt.

    4

    Add hozzå az aprított jalapeñót, fokhagymåt és kaprot a keverékhez. Keverd alaposan össze, amíg homogén ållagot nem kapsz.

    Keverd alaposan össze az összetevƑket, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljanak az Ă­zek.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal Ă­zlĂ©s szerint, majd hagyd pihenni a hƱtƑszekrĂ©nyben legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A hƱtƑben pihentetĂ©s segĂ­t, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s a szĂłsz mĂ©g finomabb legyen. LegalĂĄbb 30 percig, de akĂĄr hosszabb ideig is hƱtheted.

    6

    TĂĄlald sĂŒlt burgonya, grillezett hĂșsok vagy friss zöldsĂ©gek mellĂ©.

    A szĂłsz mĂ©g finomabb, ha egy napot ĂĄll a hƱtƑben, Ă­gy az Ă­zek teljesen összeĂ©rnek.