A jalapeño paprikákat mosd meg, vágd le a szárukat, és ha kevésbé csípős mártást szeretnél, távolítsd el a magokat. Szeleteld fel apró darabokra.
A jalapeño magjainak eltávolításához viselj gumikesztyűt, hogy elkerüld a bőr irritációját.
A fokhagymagerezdet hámozd meg és reszeld finomra. A kaprot szintén aprítsd fel.
A fokhagymát fokhagymanyomóval is pépesítheted, ha nincs kéznél reszelő.
Egy közepes tálban keverd össze a tejfölt a felaprított jalapeñóval, fokhagymával és kaporral.
Használhatsz zsírszegény tejfölt is, ha kalóriaszegényebb mártást szeretnél.
Add hozzá a citromlevet, sót és borsot, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
A citromlé helyett lime levet is használhatsz a mártáshoz.
Fedd le a tálat, és hagyd a mártást legalább 15 percre hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van rá időd, hagyd a mártást akár egy órára is a hűtőben, az ízek még jobban összeérnek.
Tálald hidegen sült krumplihoz, grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy tortillachipsekhez.
A mártás remekül illik quesadillákhoz és taco-khoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.