Jalapeños sajtos perec frissen sütve

Jalapeños sajtos perec

A jalapeños sajtos perec a klasszikus perec egy különleges, csípős változata, amelyben a jalapeños paprikák és az olvadt sajt egyesülnek, hogy egy igazán ínycsiklandó snacket alkossanak. A jalapeños paprika intenzív, fűszeres íze kitűnően passzol a ropogós perectésztához. Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik kedvelik a csípős ízeket, és szeretnének valami igazán izgalmasat készíteni otthon. Tálalható frissen, melegen, ideális vendégváró vagy sörkorcsolya!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
7 g Szárított élesztő
1 ek. Cukor
2 tk.
250 ml Langyos víz
50 g Olvasztott vaj
2 db Jalapeños paprika
100 g Reszelt sajt
3 ek. Étkezési szódabikarbóna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet és az olvasztott vajat, majd dolgozd össze, amíg tésztává áll össze.

    A víz hőmérséklete legyen kb. 30-35°C, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. Ne legyen se túl hideg, se túl meleg.

    2

    Gyúrd a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nő.

    A tészta akkor jó, ha a felülete sima és nem ragad. Ha ragad, adj hozzá egy kevés lisztet. A kelesztéshez ideális a 25-30°C-os hőmérséklet. Letakarhatod egy nedves konyharuhával is, hogy ne száradjon ki a tészta.

    3

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Formázz belőlük hosszú hengereket, majd alakítsd őket perec formává.

    A hengerek legyenek egyenletes vastagságúak, hogy a perecek egyenletesen süljenek meg. A perec formázásánál figyelj, hogy a végek jól összetapadjanak, különben sütés közben szétnyílhatnak.

    4

    Forralj fel 1 liter vizet, vedd le a tűzről, és keverd bele a szódabikarbónát (vigyázz, habzik!).

    A szódabikarbóna segít a pereceknek a jellegzetes szín és állag elérésében. A habzás miatt használj nagyobb edényt.

    5

    A pereceket egyenként merítsd a szódabikarbónás vízbe 30 másodpercre, majd szedd ki és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A 30 másodperc elég ahhoz, hogy a perecek felületén kialakuljon a megfelelő réteg. Ne hagyd őket tovább a vízben, mert túl sósak lehetnek.

    6

    A jalapeños paprikát vágd apró darabokra, majd szórd a perecekre. Tedd rájuk a reszelt sajtot, hogy minden falat ínycsiklandó és fűszeres legyen.

    A jalapeño mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a túl csípőset, használj kevesebbet, vagy magozd ki a paprikát. Használj olyan sajtot, ami jól olvad, például cheddar vagy mozzarella.

    7

    Süsd a pereceket 200°C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Frissen a legfinomabb.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a perecekre, hogy ne égjenek meg. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.