Jambalaya hússal és kolbásszal, rizses egytálétel gazdag fűszerezéssel

Jambalaya hússal

A jambalaya egy híres kreol étel, amely az amerikai Dél gasztronómiájának egyik ikonikus fogása. Húsos változatát sertéshúsból és kolbászból készítik, a rizs és a fűszerek kombinációjával. Az étel eredete a spanyol paella és a francia konyha találkozására vezethető vissza, így született meg ez a gazdag és ízletes egytálétel. A húsos jambalaya kiváló választás laktató ebédre vagy vacsorára, családi összejövetelekre és baráti összejövetelekre is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéslapocka
150 g Krámli kolbász
250 g Hosszú szemű rizs
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
2 szár Zeller
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
500 ml Csirke alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéslapockát kockázd fel kisebb darabokra, a kolbászt karikázd fel.

    A húsdarabokat ne vágd túl apróra, hogy ne száradjanak ki a főzés során.

    2

    A hagymát, paprikát és zellert vágd fel apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A zöldségek apróra vágása biztosítja, hogy gyorsan és egyenletesen megpuhuljanak.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húst és a kolbászt 5-7 percig, amíg szép barna színt kapnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús piruljon, ne párolódjon.

    4

    Add hozzá a zöldségeket (hagyma, paprika, zeller, fokhagyma), és pirítsd őket további 3-4 percig, amíg megpuhulnak.

    Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjenek le.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a chili port, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.

    A paradicsom leve szaftosabbá és ízesebbé teszi az ételt.

    6

    Öntsd hozzá a rizst és az alaplét, majd forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a hőt, és takarékosan főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Főzés közben ne keverd meg túl gyakran, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.

    7

    Ha elkészült, hagyd pihenni pár percig, majd tálald melegen.

    Tálalás előtt lazítsd fel a rizst egy villával, hogy szép pergős maradjon.