A sertéslapockát kockázd fel kisebb darabokra, a kolbászt karikázd fel.
A húsdarabokat ne vágd túl apróra, hogy ne száradjanak ki a főzés során.
A hagymát, paprikát és zellert vágd fel apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A zöldségek apróra vágása biztosítja, hogy gyorsan és egyenletesen megpuhuljanak.
Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húst és a kolbászt 5-7 percig, amíg szép barna színt kapnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús piruljon, ne párolódjon.
Add hozzá a zöldségeket (hagyma, paprika, zeller, fokhagyma), és pirítsd őket további 3-4 percig, amíg megpuhulnak.
Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjenek le.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a chili port, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.
A paradicsom leve szaftosabbá és ízesebbé teszi az ételt.
Öntsd hozzá a rizst és az alaplét, majd forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a hőt, és takarékosan főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Főzés közben ne keverd meg túl gyakran, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.
Ha elkészült, hagyd pihenni pár percig, majd tálald melegen.
Tálalás előtt lazítsd fel a rizst egy villával, hogy szép pergős maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.