A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, a kolbászt karikázd fel.
Ne vágd túl apróra a húsokat, hogy szaftosak maradjanak.
A hagymát, paprikát, zellert vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a paradicsomot kockázd fel.
Friss, lédús paradicsomot válassz, hogy még ízletesebb legyen az étel.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg benne a csirkét és a kolbászt 5-7 percig, amíg aranybarna színt kapnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a húsok szépen megpiruljanak.
Add hozzá a hagymát, paprikát, zellert, fokhagymát, és pirítsd további 3-4 percig.
Kevergesd, hogy ne égjenek le a zöldségek.
Szórd hozzá a chili port, füstölt paprikát, kakukkfüvet, oregánót, sót és borsot, keverd össze alaposan.
A fűszerek adják meg az étel karakteres ízét, ne spórolj velük!
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, rizst és a csirke alaplét, forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ne kevergesd túl sokat a rizst, hogy pergős maradjon.
Hagyd pihenni 5 percig, majd lazítsd fel villával és tálald melegen.
A pihentetés segít, hogy az ízek összeérjenek, a rizs pedig szép pergős maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.