Jambalaya paradicsommal, csirkével és kolbásszal, rizses egytálétel

Jambalaya paradicsommal

A jambalaya paradicsommal egy klasszikus kreol egytálétel, amely a spanyol és francia konyha találkozásából született meg Louisiana vidékén. A friss paradicsom különleges ízt és szép színt kölcsönöz ennek az ételnek, amely csirkével, kolbásszal és rizssel készül. Ez a gazdag, fűszeres étel tökéletes választás a hétköznapokra, de egy különleges alkalomra is megállja a helyét. A jambalaya laktató és tápláló fogás, amelyben a paradicsom természetes édessége és savassága kiegyensúlyozza a fűszerek erejét, így harmonikus ízélményt nyújt minden falatban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkecomb filé
150 g Krámli kolbász
250 g Hosszú szemű rizs
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
2 szár Zeller
2 gerezd Fokhagyma
4 db Paradicsom
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Kakukkfű
0.5 tk. Oregánó
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
500 ml Csirke alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, a kolbászt karikázd fel.

    Ne vágd túl apróra a húsokat, hogy szaftosak maradjanak.

    2

    A hagymát, paprikát, zellert vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a paradicsomot kockázd fel.

    Friss, lédús paradicsomot válassz, hogy még ízletesebb legyen az étel.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg benne a csirkét és a kolbászt 5-7 percig, amíg aranybarna színt kapnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a húsok szépen megpiruljanak.

    4

    Add hozzá a hagymát, paprikát, zellert, fokhagymát, és pirítsd további 3-4 percig.

    Kevergesd, hogy ne égjenek le a zöldségek.

    5

    Szórd hozzá a chili port, füstölt paprikát, kakukkfüvet, oregánót, sót és borsot, keverd össze alaposan.

    A fűszerek adják meg az étel karakteres ízét, ne spórolj velük!

    6

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, rizst és a csirke alaplét, forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ne kevergesd túl sokat a rizst, hogy pergős maradjon.

    7

    Hagyd pihenni 5 percig, majd lazítsd fel villával és tálald melegen.

    A pihentetés segít, hogy az ízek összeérjenek, a rizs pedig szép pergős maradjon.