A hagymát, paprikát, cukkinit, zellert vágd fel apróra, a fokhagymát zúzd össze.
Igyekezz egyenlő méretű darabokra vágni a zöldségeket, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, paprikát, cukkinit, zellert és fokhagymát 4-5 percig, amíg megpuhulnak.
Kevergetve pirítsd a zöldségeket, hogy ne égjenek le.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a chili port, sót és borsot, majd keverd össze alaposan.
A paradicsom frissessége adja meg az étel savas egyensúlyát, ezért érdemes lédús paradicsomot választani.
Öntsd hozzá a rizst és a zöldségalaplevet, forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Főzés közben ne kevergesd túl gyakran, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.
Miután elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd lazítsd fel a rizst egy villával és tálald melegen.
A pihentetés segít, hogy a rizs pergős maradjon, és az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.