Jambalaya zöldségekkel, rizses egytálétel friss zöldségekkel

Jambalaya zöldségekkel

A jambalaya egy klasszikus kreol egytálétel, amely Louisiana gasztronómiájának egyik büszkesége. A vegetáriánus változata friss zöldségekkel készül, így könnyedebb, de mégis tartalmas étel, amelyben a paprika, cukkini, paradicsom és zeller harmonikusan egészítik ki egymást. A rizses alap és a fűszerek gazdag, aromás ízvilágot teremtenek, amely tökéletes választás lehet akár hétköznapi ebédre, akár egy különleges vacsorára. A zöldséges jambalaya ízei akkor érvényesülnek a legjobban, ha friss alapanyagokkal készítjük el.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Hosszú szemű rizs
1 db Vöröshagyma
2 db Paprika
1 db Cukkini
2 szár Zeller
2 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
500 ml Zöldségalaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát, paprikát, cukkinit, zellert vágd fel apróra, a fokhagymát zúzd össze.

    Igyekezz egyenlő méretű darabokra vágni a zöldségeket, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, paprikát, cukkinit, zellert és fokhagymát 4-5 percig, amíg megpuhulnak.

    Kevergetve pirítsd a zöldségeket, hogy ne égjenek le.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a chili port, sót és borsot, majd keverd össze alaposan.

    A paradicsom frissessége adja meg az étel savas egyensúlyát, ezért érdemes lédús paradicsomot választani.

    4

    Öntsd hozzá a rizst és a zöldségalaplevet, forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Főzés közben ne kevergesd túl gyakran, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.

    5

    Miután elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd lazítsd fel a rizst egy villával és tálald melegen.

    A pihentetés segít, hogy a rizs pergős maradjon, és az ízek jobban összeérjenek.