Janssons frestelse vegetáriánus változata, krémes és ropogós tetejű étel

Janssons frestelse vegetáriánus változatban

A Janssons frestelse egy hagyományos svéd étel, amelyet általában karácsonykor készítenek. Az étel gazdag ízvilága és egyszerű hozzávalói miatt évtizedek óta a svéd konyha egyik alapétele. A vegetáriánus változatban a húsos összetevőket növényi alternatívákra cseréltük, de az ízek és a textúrák változatlanok maradnak. A sűrű, krémes alap és a ropogós teteje tökéletes kombinációt alkot, és minden falat egy igazi élmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Sült burgonya
2 db Hagyma
300 ml Vega tejszín
2 ek. Olívaolaj
100 g Vegetáriánus szardínia helyettesítő
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Vegán zsemlemorzsa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Ezután egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a burgonyát, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A burgonya szeleteit egyenletes vastagságúra vágd, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A hagymát apróra vágd, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz. Ha a hagyma karamellizálódik, még gazdagabb ízt ad az ételnek.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert keserűvé válhat.

    3

    A vegetáriánus szardíniát helyettesítő összetevőt vágd apró darabokra, majd keverd hozzá a sült burgonyához és a pirított hagymához.

    A vegetáriánus szardínia helyettesítőjét bátran variálhatod a saját ízlésed szerint, ha kedveled a fűszeres ízeket.

    4

    A vega tejszínt öntsd egy tálba, és add hozzá a sót, borsot. Keverd össze, majd öntsd a burgonyás keverékre.

    A vega tejszín biztosítja a krémes állagot, de ha még gazdagabbá szeretnéd, használhatsz növényi alapú krémsajtot is.

    5

    Öntsd a keveréket egy sütőformába, és egyenletesen oszlasd el. Szórd meg vegán zsemlemorzsával a tetejét, hogy szép ropogós legyen a teteje.

    A zsemlemorzsát akár fűszerezheted is egy kis fokhagymával vagy szerecsendióval, hogy még különlegesebb ízt kapjon.

    6

    Tedd a formát előmelegített sütőbe 200°C-ra, és süsd 30-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    Ha túl gyorsan pirul a teteje, takard le fóliával, hogy ne égjen meg, miközben a közepén is megpuhul.

    7

    Miután elkészült, hagyd pihenni pár percig, majd tálald melegen.