Japån hamburger teriyaki szósszal és wasabi majonézzel

JapĂĄn Hamburger

A japĂĄn hamburger, vagyis a teriyaki burger egy kĂŒlönleges keleti vĂĄltozata a klasszikus amerikai hamburgereknek. A teriyaki szĂłsz Ă©des Ă©s sĂłs Ă­zvilĂĄgĂĄval kivĂĄlĂłan harmonizĂĄl a szaftos marhahĂșssal, mĂ­g a panko morzsa könnyedebb textĂșrĂĄt ad a pogĂĄcsĂĄnak. Az elsƑ teriyaki hamburgerek JapĂĄnban a gyorsĂ©ttermek kĂ­nĂĄlatĂĄban jelentek meg a 20. szĂĄzad mĂĄsodik felĂ©ben, Ă©s azĂłta vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄltak. A wasabi majonĂ©z egy csĂ­pƑs, krĂ©mes kiegĂ©szĂ­tƑ, amely extra izgalmat ad az Ă©telnek. Ha szereted az ĂĄzsiai Ă­zeket, ezt a hamburgert mindenkĂ©pp ki kell prĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 2 db Hamburger zsemle
⭕ 400 g MarhahĂșs (darĂĄlt)
⭕ 4 ek. Teriyaki szósz
⭕ 2 ek. Wasabi majonĂ©z
⭕ 2 levĂ©l JĂ©gsalĂĄta
⭕ 1 db FehĂ©r hagyma
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 5 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 db Tojás
⭕ 50 g Panko morzsa
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér hagymåt és az uborkåt vågd vékony szeletekre, a jégsalåtåt mosd meg és szårítsd le.

    A hagymåt érdemes jéghideg vízbe åztatni pår percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    2

    A darĂĄlt marhahĂșst keverd össze az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄval, gyömbĂ©rrel, szĂłjaszĂłsszal, sĂłval Ă©s borssal. Adj hozzĂĄ egy tojĂĄst Ă©s panko morzsĂĄt, majd formĂĄzz kĂ©t pogĂĄcsĂĄt.

    A panko morzsa helyett hasznĂĄlhatsz zsemlemorzsĂĄt is, de a panko morzsa ropogĂłsabb textĂșrĂĄt ad.

    3

    ForrĂłsĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s sĂŒsd a hĂșspogĂĄcsĂĄkat oldalankĂ©nt kb. 3-4 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Ne mozgasd a pogĂĄcsĂĄkat a serpenyƑben, amĂ­g az egyik oldaluk meg nem pirult. Így szĂ©p kĂ©rget kapnak.

    4

    Az utolsĂł percben kend meg a hĂșsokat teriyaki szĂłsszal, Ă©s hagyd, hogy kissĂ© rĂĄkaramellizĂĄlĂłdjon.

    VigyĂĄzz, hogy a teriyaki szĂłsz ne Ă©gjen meg! Alacsonyabb lĂĄngon sĂŒsd tovĂĄbb, ha szĂŒksĂ©ges.

    5

    A hamburgerzsemlĂ©ket vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s pirĂ­tsd meg a belsƑ oldalukat egy szĂĄraz serpenyƑben kb. 1 percig.

    A pirĂ­tĂĄs megakadĂĄlyozza, hogy a zsemle elĂĄzzon a szĂłsztĂłl.

    6

    Kend meg a zsemle alsĂł rĂ©szĂ©t wasabi majonĂ©zzel, majd helyezd rĂĄ a jĂ©gsalĂĄtĂĄt Ă©s a teriyaki szĂłsszal bevont hĂșspogĂĄcsĂĄt.

    A wasabi majonĂ©zt Ă­zlĂ©s szerint kĂ©szĂ­tsd el. Kezd kevĂ©s wasabival, majd kĂłstold meg, Ă©s adj hozzĂĄ többet, ha szĂŒksĂ©ges.

    7

    Tedd rå a hagyma- és uborkaszeleteket, majd szórd meg szezåmmaggal.

    A szezåmmag pirítva még intenzívebb ízt ad.

    8

    Helyezd rå a zsemle tetejét, és azonnal tålald, hogy az ízek tökéletesek maradjanak.

    A zsemlét megkenheted egy kis japån majonézzel (Kewpie) vagy szójaszósszal a még autentikusabb ízélményért.