Egy közepes méretű edénybe öntsd bele a szójaszószt, a rizsecetet, a yuzu levét és a mirint. Keverd alaposan össze.
Ha nem kapsz yuzu levet, helyettesítheted citrom és mandarin levének keverékével, de az eredeti íz eléréséhez a yuzu a legjobb választás.
Add hozzá a kombut és a bonito pelyhet, majd hagyd állni szobahőmérsékleten 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A 30 perces állás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kombu és a bonito pehely kiadják az ízüket. Ne hagyd tovább állni, mert a kombu nyálkás lehet.
Szűrd le a szószt, hogy eltávolítsd a kombut és a bonito pelyheket. Öntsd a szószt egy tiszta üvegbe vagy tálalóedénybe.
A szűrés során használj finom szűrőt vagy gézlapot, hogy minden szilárd anyagot eltávolíts. A tiszta üveg segít megőrizni a szósz frissességét.
Tálald sashimi, saláták vagy grillezett ételek mellé. Tárolás előtt hűtsd le, és légmentesen zárható üvegben tárold.
A ponzu szósz hűtve tovább eltartható. Légmentesen zárható üvegben akár egy hétig is friss marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.