Készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a fokhagymát és a gyömbért, majd aprítsd finomra.
A gyömbért egy kanállal is meg tudod hámozni, így kevesebb vész kárba.
Egy közepes méretű lábosban keverd össze a szójaszószt, a barnacukrot, a rizsecetet, és a szezámolajat. Keverd addig, amíg a cukor feloldódik.
Használj jó minőségű szójaszószt a legjobb íz eléréséhez. Ha nincs barnacukrod, használhatsz helyette mézet is.
Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért a láboshoz, majd lassú tűzön melegítsd 5-6 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teheti a szószt. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve pirítsd.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, hogy sima elegyet kapj. Ez segít sűríteni a szószt.
A keményítőt mindig hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz.
Öntsd a keményítős keveréket a lábosba, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást. Főzd tovább, amíg a szósz besűrűsödik, körülbelül 2-3 percig.
Folyamatosan keverd a szószt, amíg besűrűsödik, nehogy leégjen az alja.
Hagyd hűlni a szószt, majd tálald vagy tárold egy légmentesen zárható üvegben a hűtőben.
A teriyaki szósz hűtőben akár egy hétig is eláll. Tálalás előtt melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.