Tisztítsd meg és darabold fel a friss epret. Helyezd egy turmixgépbe.
A fagyasztott eper is használható, ha nincs friss kéznél, de a friss eper íze intenzívebb.
Add hozzá a mézet, a citromlevet és 100 ml alma cidert. Turmixold simára a keveréket.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha savanykásabb ízre vágysz, használj több citromlevet.
Töltsd meg a poharakat jégkockákkal, majd öntsd rá az eperpürét.
Az eperpürét érdemes előre lehűteni, hogy a cider ne híguljon fel túlságosan.
Öntsd rá a maradék alma cidert, és keverd össze óvatosan, hogy az ital réteges maradjon.
Ha nem szeretnéd, hogy réteges legyen, nyugodtan keverd össze teljesen az italt.
Díszítsd friss mentalevelekkel és egy-egy eper szelettel a pohár szélén.
Egy kis bazsalikomlevél is remekül illik az eperhez!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.