Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
Ne használd a vajat forrón, mert megfőzheti a tojásokat a tésztában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos elkeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, ami egyenletesebb sütést eredményez.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat érdemes habosra verni, hogy a gofri könnyebb és légiesebb legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A túlkeverés rágós gofrit eredményezhet.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
Ha a gofrisütőd tapadásmentes bevonattal rendelkezik, akkor is érdemes egy kevés zsiradékkal kikenni a biztonság kedvéért.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A megsült gofrikat melegen tarthatod a sütőben alacsony hőfokon, vagy egy rácsra helyezve, hogy ne ázzanak el.
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon, majd csorgasd a gofrik tetejére.
Az olvasztott csokoládéba keverhetsz egy kevés tejszínt vagy vajat, hogy fényesebb és lágyabb legyen.
Tálaláskor helyezz egy gombóc vanília fagylaltot a forró gofri tetejére, csorgasd meg az olvasztott csokoládéval, és szórd meg darált dióval vagy mandulával.
Azonnal tálald, hogy a gofri és a fagylalt kontrasztja a legjobb legyen. Használj jó minőségű fagylaltot a tökéletes élményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.