Jégkrémes gofri tálalva

Jégkrémes Gofri

A forró gofri és a hideg fagylalt kombinációja egy igazi klasszikus, amely az édes ízek szerelmeseinek tökéletes választás. A ropogós, frissen sült gofri tökéletes alapként szolgál a lágy és krémes vanília fagylalt számára, amely azonnal elkezd megolvadni a tetején. Képzeld el, ahogy az olvasztott csokoládé finoman lecsorog a gofri oldalán, miközben a pirított dió vagy mandula még különlegesebb textúrát ad a desszertnek! Ez a gofri tökéletes választás egy forró nyári délutánra vagy egy ünnepi desszertként egy különleges vacsora végén.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
50 g Cukor
10 g Vaníliás cukor
1 csipet
400 g Vanília fagylalt
50 g Étcsokoládé
30 g Darált dió vagy mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    Ne használd a vajat forrón, mert megfőzheti a tojásokat a tésztában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalók alapos elkeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, ami egyenletesebb sütést eredményez.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat érdemes habosra verni, hogy a gofri könnyebb és légiesebb legyen.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A túlkeverés rágós gofrit eredményezhet.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    Ha a gofrisütőd tapadásmentes bevonattal rendelkezik, akkor is érdemes egy kevés zsiradékkal kikenni a biztonság kedvéért.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    7

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A megsült gofrikat melegen tarthatod a sütőben alacsony hőfokon, vagy egy rácsra helyezve, hogy ne ázzanak el.

    8

    Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon, majd csorgasd a gofrik tetejére.

    Az olvasztott csokoládéba keverhetsz egy kevés tejszínt vagy vajat, hogy fényesebb és lágyabb legyen.

    9

    Tálaláskor helyezz egy gombóc vanília fagylaltot a forró gofri tetejére, csorgasd meg az olvasztott csokoládéval, és szórd meg darált dióval vagy mandulával.

    Azonnal tálald, hogy a gofri és a fagylalt kontrasztja a legjobb legyen. Használj jó minőségű fagylaltot a tökéletes élményért.