Jinju Naengmyeon, koreai hideg tészta pirospaprika pasztával és friss zöldségekkel

Jinju Naengmyeon

A Jinju Naengmyeon egy koreai hideg tészta étel, amely különleges ízvilágával a nyári hónapok kedvenc ételévé vált. A tészta és a pirospaprika paszta (chogochujang) kombinációja édes és fűszeres ízt biztosít, míg a friss zöldségek és a hús gazdagítják az ételt. Az étel egy hűsítő és tápláló választás a melegebb hónapokban, amely egyszerre ínycsiklandó és frissítő.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Naengmyeon tészta
100 g Koreai marhahús (vagy csirkehús)
1 db Uborka
1 db Főtt tojás
1 l Koreai hideg leves alap
1 ek. Chogochujang (pirospaprika paszta)
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Cukor
1 ek. Ecet
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a Naengmyeon tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd hideg vízben öblítsd le, hogy lehűljön és ne ragadjon össze.

    A tésztát alaposan le kell öblíteni hideg vízzel, hogy megtartja frissességét.

    2

    A marhahúst (vagy csirkehúst) apró darabokra vágd, és tedd a tálba.

    A hús íze jobban kijön, ha a hús frissen van főzve, és nem túl fűszeres.

    3

    Készítsd el a hideg levest: keverd össze a chogochujangot, szezámolajat, cukrot, ecetet és a hideg levest, hogy egy frissítő és fűszeres alapot kapj.

    A leves ízesítését érdemes a saját ízlésedhez igazítani, hogy a savanykás és édes ízek tökéletesen egyensúlyban legyenek.

    4

    A tálba helyezd a tésztát, öntsd rá a hideg levest, majd díszítsd a tetejét uborkával, főtt tojással és korianderrel.

    A friss koriander és uborka remekül kiegészítik a tészta frissességét és ropogósságát.

    5

    Tálald az ételt azonnal, és ha szükséges, adj hozzá extra fűszert vagy pirospaprika pasztát a tetejére, hogy még pikánsabb legyen.

    A leves tetejére pirospaprika pasztát is lehet tenni, hogy fokozd a fűszerességet.