Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.
A tészta állaga kulcsfontosságú. A lágy, de nem ragacsos tészta könnyen kezelhető és finom lesz a végeredmény.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.
A meleg hely felgyorsítja a kelesztési folyamatot. Ha nincs meleg helyed, a sütőt is használhatod alacsony hőfokon.
Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy kis serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, hogy felszabaduljanak az ízek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.
Egy tálban keverd össze a natúr joghurtot a pirított fokhagymával, a fekete borssal, oregánóval, köménymaggal és a füstölt paprikával.
A fűszerezés ízlés szerint változtatható. Kísérletezz bátran!
A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol egyformán süljön meg.
A tészta egyik felére kanalazz a joghurtos-fűszeres keverékből, majd helyezd rá a reszelt mozzarellát és szórd meg parmezánnal.
Ne vidd a tölteléket túl közel a szélekhez, hogy könnyen le tudd zárni a calzone-t.
Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.
A széleket alaposan zárd le villával is, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.
A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.
Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Figyeld a calzone-t sütés közben, és ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.
A calzone forrón a legfinomabb, de vigyázz, hogy ne égesd meg a szádat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.