Joghurtos-fűszeres calzone aranybarnára sütve

Joghurtos-Fűszeres Calzone

A joghurtos-fűszeres calzone egy különleges, ízletes változata a klasszikus olasz töltött pizzának. A natúr joghurt lágy, krémes állaga tökéletesen harmonizál a fűszerekkel és az olvadt mozzarellával, míg a füstölt paprika és a köménymag egyedi karaktert ad a tölteléknek. Ez a calzone ideális választás egy könnyed vacsorához vagy egy baráti összejövetelre, ahol az ínyencek garantáltan imádni fogják.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
150 g Natúr joghurt
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk. Fekete bors
0.5 tk. Köménymag
1 tk. Paprika (füstölt vagy csemege)
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    A tészta állaga kulcsfontosságú. A lágy, de nem ragacsos tészta könnyen kezelhető és finom lesz a végeredmény.

    2

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.

    A meleg hely felgyorsítja a kelesztési folyamatot. Ha nincs meleg helyed, a sütőt is használhatod alacsony hőfokon.

    3

    Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy kis serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, hogy felszabaduljanak az ízek.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.

    4

    Egy tálban keverd össze a natúr joghurtot a pirított fokhagymával, a fekete borssal, oregánóval, köménymaggal és a füstölt paprikával.

    A fűszerezés ízlés szerint változtatható. Kísérletezz bátran!

    5

    A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.

    A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol egyformán süljön meg.

    6

    A tészta egyik felére kanalazz a joghurtos-fűszeres keverékből, majd helyezd rá a reszelt mozzarellát és szórd meg parmezánnal.

    Ne vidd a tölteléket túl közel a szélekhez, hogy könnyen le tudd zárni a calzone-t.

    7

    Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A széleket alaposan zárd le villával is, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék.

    8

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.

    9

    Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a calzone-t sütés közben, és ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    10

    Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.

    A calzone forrón a legfinomabb, de vigyázz, hogy ne égesd meg a szádat!