Az uborkát reszeld le finomra, majd alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.
Ha nem nyomkodod ki az uborkát, a mártás túl vizes lesz.
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a reszelt uborkát és a reszelt fokhagymát.
A görög joghurt krémesebb és sűrűbb, mint a hagyományos joghurt, így jobb alapot ad a mártásnak.
Add hozzá a friss kaprot, a citromlevet, majd ízesítsd sóval és borssal.
A friss kapor helyett szárított kaprot is használhatsz, de a friss íze sokkal intenzívebb.
Keverd alaposan össze, hogy a mártás sima állagú legyen.
Használj habverőt a simább állag eléréséhez, és ne keverd túl, mert a joghurt kicsapódhat.
Hűtsd le legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald sült zöldségekkel, grillezett húsokkal vagy friss kenyérrel.
A hűtés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a mártás kellemesen hűs legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.