Joghurtos uborkamártás tálalva friss zöldségekkel

Joghurtos uborkamártás

A joghurtos uborkamártás a mediterrán konyha egyik alapvető eleme, amely egyszerre frissítő és könnyű. Az uborka roppanós frissessége, a görög joghurt krémessége és a kapor aromája tökéletes harmóniában van ebben a receptben. Ideális kiegészítője lehet grillezett húsoknak, sült zöldségeknek vagy akár friss kenyérrel is fogyasztható. Készítsd el ezt a receptet, hogy otthon is megízleld a mediterrán konyha autentikus ízeit!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Görög joghurt
100 g Uborka
5 g Friss kapor (aprítva)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
10 ml Friss citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát reszeld le finomra, majd alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.

    Ha nem nyomkodod ki az uborkát, a mártás túl vizes lesz.

    2

    Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a reszelt uborkát és a reszelt fokhagymát.

    A görög joghurt krémesebb és sűrűbb, mint a hagyományos joghurt, így jobb alapot ad a mártásnak.

    3

    Add hozzá a friss kaprot, a citromlevet, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A friss kapor helyett szárított kaprot is használhatsz, de a friss íze sokkal intenzívebb.

    4

    Keverd alaposan össze, hogy a mártás sima állagú legyen.

    Használj habverőt a simább állag eléréséhez, és ne keverd túl, mert a joghurt kicsapódhat.

    5

    Hűtsd le legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald sült zöldségekkel, grillezett húsokkal vagy friss kenyérrel.

    A hűtés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a mártás kellemesen hűs legyen.