A jowar lisztet és a búzalisztet tedd egy nagy tálba. Add hozzá a fűszereket: köményt, koriander port, paprikát, sót, és a zúzott fokhagymát.
A jowar liszt az alapja a theplának, ami gluténmentes, így tökéletes választás a gluténmentes diétázók számára.
A koriander leveleket apróra vágd fel, és add hozzá a liszthez. Ez segít az ízek gazdagításában.
Ha szereted a fűszeres ízeket, akkor több koriandert is használhatsz.
Adj hozzá egy evőkanál friss citromlevet, és kezd el összegyúrni a tésztát. Folyamatosan adagolj vizet, hogy egy sima, rugalmas tésztát kapj.
Ne adj hozzá túl sok vizet egyszerre, apránként adagold, hogy ne legyen túl ragacsos a tészta.
Ha a tészta sima és rugalmas, tedd félre 10-15 percre pihenni.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
A tésztát oszd 6-8 egyenlő részre. Minden darabot formázz kis golyóvá, majd nyújtsd ki egyenletes, vékony lemezzé.
Ha a tészta ragad, használj egy kis extra lisztet, hogy könnyebben kinyújthasd.
Melegítsd fel a serpenyőt, és süsd a theplákat mindkét oldalán 2-3 percig, amíg szép barna foltok nem keletkeznek rajtuk.
Ha a thepla túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg.
Tálald a kész theplát melegen, egy kis joghurttal vagy zöldségekkel.
A thepla legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztjuk, joghurttal vagy chutney-val.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.