Jowar thepla, friss korianderrel tálalva

Jowar thepla

A Jowar thepla egy hagyományos indiai étel, amelyet jowar (szorghum) lisztből készítenek. Az étel különleges, mivel gluténmentes, és gazdag fűszerekkel készül, mint a kömény, paprika és koriander. Az indiai konyhában a thepla gyakran reggelire, uzsonnára vagy akár egy könnyű vacsoraként is fogyasztják. A thepla története szorosan összefonódik az indiai kultúrával, és több évtizedes hagyományokkal rendelkezik. A modern változatokban gyakran használják a jowar lisztet, hogy a recept könnyedebb és egészségesebb legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jowar liszt
50 g Búzaliszt
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Cilantro por
1 tk. Paprika
1 ek. Friss citromlé
1 tk.
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A jowar lisztet és a búzalisztet tedd egy nagy tálba. Add hozzá a fűszereket: köményt, koriander port, paprikát, sót, és a zúzott fokhagymát.

    A jowar liszt az alapja a theplának, ami gluténmentes, így tökéletes választás a gluténmentes diétázók számára.

    2

    A koriander leveleket apróra vágd fel, és add hozzá a liszthez. Ez segít az ízek gazdagításában.

    Ha szereted a fűszeres ízeket, akkor több koriandert is használhatsz.

    3

    Adj hozzá egy evőkanál friss citromlevet, és kezd el összegyúrni a tésztát. Folyamatosan adagolj vizet, hogy egy sima, rugalmas tésztát kapj.

    Ne adj hozzá túl sok vizet egyszerre, apránként adagold, hogy ne legyen túl ragacsos a tészta.

    4

    Ha a tészta sima és rugalmas, tedd félre 10-15 percre pihenni.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    5

    A tésztát oszd 6-8 egyenlő részre. Minden darabot formázz kis golyóvá, majd nyújtsd ki egyenletes, vékony lemezzé.

    Ha a tészta ragad, használj egy kis extra lisztet, hogy könnyebben kinyújthasd.

    6

    Melegítsd fel a serpenyőt, és süsd a theplákat mindkét oldalán 2-3 percig, amíg szép barna foltok nem keletkeznek rajtuk.

    Ha a thepla túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg.

    7

    Tálald a kész theplát melegen, egy kis joghurttal vagy zöldségekkel.

    A thepla legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztjuk, joghurttal vagy chutney-val.