Juharszirupos diós scone tálalva

Juharszirupos diós scone

A scone az angol teázás klasszikus süteménye, amelyet most egy különleges, juharszirupos diós változatban készítettünk el. A juharszirup természetes édessége és a dió ropogós textúrája tökéletes harmóniát alkot ebben a puha, omlós süteményben. TIPP: Ha intenzívebb dióízt szeretnél, pirítsd meg a diót száraz serpenyőben pár percig, mielőtt a tésztába kevernéd. A tésztát ne dolgozd túl, hogy a scone könnyű és puha maradjon! Ez a scone tökéletes választás egy csésze tea vagy kávé mellé, de extra juharsziruppal megkenve még különlegesebb élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Teljes kiőrlésű liszt
10 g Sütőpor
1 csipet
3 g Fahéj
80 g Dió
80 g Vaj
50 ml Juharszirup
120 ml Tej
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza, hogy a scone leragadjon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.

    Fontos, hogy a vaj hideg legyen, mert így lesz a scone könnyű és omlós.

    4

    A diót aprítsd durvára, majd add hozzá a lisztes keverékhez.

    A diót előtte enyhén megpiríthatod, hogy intenzívebb legyen az íze.

    5

    Egy külön tálban keverd össze a juharszirupot, a tejet és a tojást.

    A folyékony hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy egyenletes állagú legyen.

    6

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon, különben kemény lesz a scone.

    7

    Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.

    A vágóeszközt (kés, szaggató) lisztezd be, hogy ne ragadjon a tésztához.

    8

    Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjenek meg.

    9

    Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis extra juharsziruppal vagy vajjal.

    A scone frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban néhány napig eláll.