Kagylós perec tálalva

Kagylós perec

A kagylós perec egy különleges étel, amely a friss kagyló gazdag ízét ötvözi a ropogós perec tésztájával. A kagyló rendkívül tápláló és gazdag fehérjében, ami tökéletes kiegészítője a perec friss tésztájának. A kagylós perec tökéletes választás lehet a tenger gyümölcseit kedvelő vendégek számára, vagy akár egy izgalmas étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
200 g Kagyló
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ideális a kézmeleg hőmérséklet.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és a felületét buborékok tarkítják. Ha kézzel dagasztod, lisztezd be a kezed, hogy ne ragadjon.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon. A perec formázásához nézz videókat, ha először készíted.

    6

    A kagylókat tisztítsd meg és főzd meg, amíg kinyílnak. Azokat szűrd le, és vágd kisebb darabokra.

    A kagylókat alaposan tisztítsd meg, mielőtt megfőznéd. A nem kinyílt kagylókat dobd ki, mert nem ehetők.

    7

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbónás víz segít a pereceknek a jellegzetes színük és állaguk elérésében. Ne hagyd a pereceket túl sokáig a vízben, mert széteshetnek.

    8

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a felaprított kagylóval. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütőt előmelegítsd, hogy a perecek egyenletesen süljenek meg. Figyeld a pereceket sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A perecek frissen a legfinomabbak. Ha marad, légmentesen záródó edényben tárold.