Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy muffin formát papírkapszlikkal.
A pontos hőmérséklet beállítása fontos a muffinok megfelelő állagához. Ha nincs papírkapszlid, kivajazhatod és lisztezheted a muffin formát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport és egy csipet sót.
A kakaóport szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, hogy jobban elegyedjenek.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg éppen csak elvegyülnek. Ne keverd túl!
A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen eltűnnek.
Töltsd meg a muffin kapszlikat a tésztával körülbelül háromnegyedig.
Ha pontosan szeretnéd adagolni a tésztát, használj fagylaltos kanalat.
Süsd a muffinokat az előmelegített sütőben 18-20 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes 18 perc után ellenőrizni a muffinokat. Ha a tetejük már szép barna, de a belsejük még nyers, takard le alufóliával, és süsd tovább.
Hagyd a muffinokat 5 percig a formában hűlni, majd helyezd őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
A rácson hagyva a muffinok nem áznak el alulról.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.