Puha 茅s k枚nny疟 kaka贸s pisk贸ta, porcukorral megsz贸rva 茅s szeletekre v谩gva.

Kaka贸s pisk贸ta

A Kaka贸s pisk贸ta egy klasszikus desszert, amelyet mindenki szeret. A pisk贸ta t茅szt谩ja l谩gy 茅s l茅gies, m铆g a kaka贸val d煤s铆tott v谩ltozat m茅ly, gazdag 铆zt ad neki. Az egyszer疟s茅g茅ben rejlik a var谩zsa, hiszen a kaka贸s pisk贸ta b谩rmilyen alkalomra t枚k茅letes, 茅s k枚nnyen elk茅sz铆thet艖. Egy kis porcukorral vagy egy t谩l van铆liafagylalttal t谩lalva pedig igazi 茅lm茅nyt ny煤jt.

A kaka贸s pisk贸ta remek alapot ad a k眉l枚nb枚z艖 desszertekhez, de ak谩r 枚n谩ll贸an is fogyaszthat贸, mint egy gyors, 茅des uzsonna. A pisk贸ta egyik legnagyobb el艖nye, hogy gyorsan elk茅sz铆thet艖, 铆gy b谩rki 茅lvezheti ezt az 茅des finoms谩got an茅lk眉l, hogy sok id艖t t枚ltene a konyh谩ban.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 5
150 g Liszt
150 g Cukor
4 db Toj谩s
30 g Kaka贸por
1 csomag S眉t艖por
1 csomag Van铆li谩s cukor
1 csipet Csipet s贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A toj谩sokat sz茅tv谩lasztjuk, a s谩rg谩j谩t a cukor fel茅vel 茅s a van铆li谩s cukorral habosra keverj眉k.

    A toj谩ss谩rg谩j谩t addig keverj眉k, am铆g a cukor teljesen felold贸dik, 茅s a massza vil谩gosabb sz铆n疟 茅s kr茅mes 谩llag煤 lesz.

    2

    A feh茅rj茅ket kem茅ny habb谩 verj眉k a s贸val 茅s a marad茅k cukorral.

    A toj谩sfeh茅rj茅t akkor j贸, ha kem茅ny habot k茅pez, 茅s a t谩lat megford铆tva sem esik ki bel艖le. A s贸 seg铆t stabiliz谩lni a habot.

    3

    A lisztet, a s眉t艖port 茅s a kaka贸port 枚sszeszit谩ljuk.

    Az 谩tszit谩lt liszt k枚nnyebb lesz, 茅s nem lesznek benne csom贸k, 铆gy k枚nnyebben elkeverhet艖 a t枚bbi hozz谩val贸val.

    4

    A s谩rg谩j谩s massz谩hoz 贸vatosan hozz谩forgatjuk a lisztes kever茅ket, majd a toj谩sfeh茅rje habot is beleforgatjuk.

    A lisztet 茅s a toj谩sfeh茅rje habot felv谩ltva, t枚bb r茅szletben forgassuk a s谩rg谩j谩s massz谩hoz, hogy a hab ne t枚rj枚n 枚ssze, 茅s a t茅szta k枚nny疟 茅s leveg艖s maradjon. Alulr贸l felfel茅 mozdulatokkal dolgozzunk.

    5

    Egy kivajazott, kilisztezett tortaform谩ba 枚ntj眉k a t茅szt谩t, 茅s el艖meleg铆tett s眉t艖ben 180掳C-on kb. 30-35 perc alatt megs眉tj眉k.

    A tortaform谩t alaposan vajazzuk ki 茅s lisztezz眉k meg, hogy a pisk贸ta k枚nnyen kij枚jj枚n bel艖le. A s眉t艖 ajtaj谩t ne nyissuk ki a s眉t茅s elej茅n, mert a pisk贸ta 枚sszeeshet.

    6

    T疟pr贸b谩val ellen艖rizz眉k, hogy a pisk贸ta megs眉lt-e. Ha k茅sz, hagyjuk kih疟lni, majd t谩laljuk.

    A t疟pr贸ba sor谩n egy h煤st疟t vagy fogpiszk谩l贸t sz煤runk a pisk贸ta k枚zep茅be. Ha a t疟 tiszt谩n j枚n ki, a pisk贸ta megs眉lt. Ha ragad r谩 t茅szta, akkor m茅g s眉ss眉k tov谩bb. A pisk贸t谩t r谩csra t茅ve hagyjuk kih疟lni, hogy ne 谩zzon el az alja.