Kallappam, egy kókuszos indiai lepény frissen sülve

Kallappam

A kallappam egy hagyományos indiai étel, amelyet főként dél-indiai konyhában fogyasztanak. A puha és enyhén édes lepény kókusztejjel készül, és gyakran currykkel vagy sült zöldségekkel tálalják. Az étel egyszerű, de gazdag ízű, és nagyszerű választás, ha valami újat szeretnél kipróbálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
150 ml Kókusztej
1 tk. Élesztő
50 ml Meleg víz
1 csipet Cukor
1 csipet
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt a meleg vízben feloldva adj hozzá egy csipet cukrot, és hagyd állni 10 percig, hogy felfusson.

    A meleg víz segít az élesztő gyors aktiválásában, így gyorsabban megkel a tészta.

    2

    A rizslisztet egy tálban keverd össze a sóval, majd add hozzá a felfuttatott élesztőt és a kókusztejet.

    A kókusztej gazdag ízt ad a tésztának, de ha nem elérhető, helyettesítheted tejjel is.

    3

    Keverd össze jól a tésztát, majd hagyd kelni 1 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.

    A kelési idő segít a tészta textúrájának kialakításában, biztosítva, hogy lágy és könnyű legyen.

    4

    Miután megkelt, keverd újra át a tésztát, majd önts egy kis olajat a serpenyőbe.

    Használj tapadásmentes serpenyőt, hogy a kallappam ne ragadjon le.

    5

    A tésztát kis adagokban a forró serpenyőbe öntsd, és mindkét oldalát pirítsd aranybarnára, körülbelül 2-3 perc alatt.

    Figyelj, hogy a serpenyő hőmérséklete megfelelő legyen, nehogy a tészta túl gyorsan megsüljön kívül, miközben belül nyers marad.

    6

    Tálald melegen, és élvezd a finom, kókuszos ízt!

    A kallappam kiválóan illik egy kis curryhez vagy akár sült zöldségekkel is.