Az élesztőt a meleg vízben feloldva adj hozzá egy csipet cukrot, és hagyd állni 10 percig, hogy felfusson.
A meleg víz segít az élesztő gyors aktiválásában, így gyorsabban megkel a tészta.
A rizslisztet egy tálban keverd össze a sóval, majd add hozzá a felfuttatott élesztőt és a kókusztejet.
A kókusztej gazdag ízt ad a tésztának, de ha nem elérhető, helyettesítheted tejjel is.
Keverd össze jól a tésztát, majd hagyd kelni 1 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.
A kelési idő segít a tészta textúrájának kialakításában, biztosítva, hogy lágy és könnyű legyen.
Miután megkelt, keverd újra át a tésztát, majd önts egy kis olajat a serpenyőbe.
Használj tapadásmentes serpenyőt, hogy a kallappam ne ragadjon le.
A tésztát kis adagokban a forró serpenyőbe öntsd, és mindkét oldalát pirítsd aranybarnára, körülbelül 2-3 perc alatt.
Figyelj, hogy a serpenyő hőmérséklete megfelelő legyen, nehogy a tészta túl gyorsan megsüljön kívül, miközben belül nyers marad.
Tálald melegen, és élvezd a finom, kókuszos ízt!
A kallappam kiválóan illik egy kis curryhez vagy akár sült zöldségekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.