A marhahúst vágd fel nagyobb kockákra, a hagymát és fokhagymát pedig finomra aprítsd.
A húsnak egyenletesen kell darabolva lenni, hogy mindegyik darab egyformán megfőjön.
Egy nagyobb fazékban melegítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne a marhahúst minden oldalon, hogy szép barna színt kapjon.
A hús pirítása fontos lépés, mert így intenzívebb ízt kap a végén.
A pirított húsra add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd együtt 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert az keserűvé teheti az ételt.
Add hozzá a felkarikázott sárgarépát, zellert, a babérlevelet, sót és borsot, majd öntsd fel a vörösborral és a vízzel. Keverd jól össze.
A bor a hús ízét gazdagítja, de ha nem szeretnéd, használhatsz csak vizet is.
Fedd le a fazekat, és főzd alacsony hőmérsékleten 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha nem lesz.
A hosszú, lassú főzés biztosítja, hogy a hús igazán omlós és ízletes legyen.
A főzés végén a burgonyát hámozd meg, vágd fel nagyobb kockákra, majd tedd egy másik fazékba sós vízbe. Főzd meg 15-20 perc alatt.
A burgonyát mindig kicsit nagyobb darabokra vágd, hogy ne főjön szét túl hamar.
Tálald a főtt burgonyát a kalops mellett, és locsold meg a húsos szafttal. Díszítsd friss petrezselyemmel, ha szeretnéd.
A burgonya puhasága tökéletesen illik a gazdag húsos szafthoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.