Kalua pork káposztával, szaftos hús és friss zöldségekkel tálalva.

Kalua pork káposztával

A Kalua pork egy tradicionális hawaii étel, amelyet hagyományosan a föld alatt sütnek, füstölve és lassan főzve. Az ételt gyakran tálalják friss zöldségekkel, és az ízesített húst kellemesen lágy és omlós állagúvá teszi. A receptet sokféleképpen készítik, de a füstös és sós ízek, amelyek a grillezésből származnak, meghatározzák az ételt. A káposzta és lime frissítő íze remekül kiegészíti a szaftos húst, és tökéletes egyensúlyt teremt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 5 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Pork shoulder (sertéslapocka)
500 g Káposzta
2 ek. Sea salt
1 cs. Hickory smoke chips
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Lime juice
1 csipet Black pepper

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéslapockát alaposan dörzsöld be a tengeri sóval, majd tedd félre, hogy pácolódjon legalább 30 percig.

    Ne használj túl sok sót, mert a só túl intenzív ízt adhat. Az étel többi hozzávalója is hozzáadja a szükséges ízt.

    2

    A hickory smoke chipseket egy tál vízbe áztasd be kb. 30 percig, hogy füstös ízt adjanak a húsnak. A grillezésnél, vagy a sütőben is használhatod őket.

    A hickory chipsek adják az étel karakterét, de ha nincs kéznél, akkor próbálkozhatsz más fa chipsekkel is.

    3

    Melegítsd elő a grillezőt vagy sütőt 120°C-ra, majd a sertéslapockát helyezd a grillező rácsára, hogy a füst körülvehesse a húst.

    A grillezéshez használj alacsony hőt és lassan főzd a húst, hogy a füst jól átjárja.

    4

    A sertést 4-5 órán keresztül süsd lassú tűzön, időnként locsold meg lime lével és fokhagymával. Ha a hús puha és omlós, elkészült.

    A sertésnek teljesen omlósnak kell lennie, ha kész. Egy villával könnyedén szét lehet húzni a húsát.

    5

    A káposztát vágd vékony csíkokra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a fokhagymával. Add hozzá egy kis sót, és főzd, amíg a káposzta enyhén megpuhul, de még ropogós marad.

    A káposztát ne főzd túl, mert akkor elveszíti a friss ropogósságát.

    6

    A sült sertéslapockát szedd le a grillezőről, és óvatosan húzd szálaira a húst. Tálald a káposztával és lime levével.

    Ha szeretnéd, a hús tetejére szórhatsz friss borsot a fokozott ízhatás érdekében.