Kandírozott gyümölcsös gnocchi tálalva

Kandírozott gyümölcsös gnocchi

A kandírozott gyümölcsös gnocchi egy különleges desszert, amely a karamellás szósz gazdagságát és a kandírozott gyümölcsök frissességét ötvözi. A lágy gnocchi tökéletesen felszívja a gazdag szószt, miközben a gyümölcsök édes és fanyar íze egyensúlyban marad. Ez a recept ideális választás egy ünnepi alkalomra, amikor egy igazán különleges desszerttel szeretnéd meglepni a vendégeidet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
100 g Kandírozott gyümölcs
40 g Méz
30 g Barna cukor
100 ml Tejszín
30 g Vaj
1 tk. Fahéj
1 tk. Citromhéj reszelt
30 g Porcukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A héjában főzés megakadályozza, hogy a burgonya túl sok vizet szívjon fel, így a gnocchi tésztája nem lesz ragacsos.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    Melegen könnyebb áttörni a burgonyát, és a krumplinyomóval simább állagot érhetsz el.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    Fontos, hogy a burgonya ne legyen túl forró, mert akkor a tojás megfő. A liszt mennyisége a burgonya nedvességtartalmától függ, adagold óvatosan.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    Lisztezd be a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon le.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    Amikor a gnocchik feljönnek a víz tetejére, már megfőttek. Ne főzd túl, mert széteshetnek.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A vajban való pirítás extra ízt és textúrát ad a gnocchiknak.

    7

    Egy másik serpenyőben olvaszd meg a mézet és a barna cukrot, majd add hozzá a tejszínt és keverd addig, amíg a mártás simává válik.

    Közepes lángon olvaszd a cukrot, hogy ne égjen meg. Folyamatosan kevergesd, hogy a mártás sima legyen.

    8

    Hagyd, hogy a karamellás szósz kissé besűrűsödjön, majd add hozzá a reszelt citromhéjat és a fahéjat.

    A citromhéj frissességet, a fahéj pedig melegséget ad a szósznak.

    9

    Kandírozd a gyümölcsöket a karamellás szószban, majd adj hozzá egy kis extra cukrot a ragacsos textúra eléréséhez.

    A kandírozott gyümölcsöket óvatosan keverd a szószba, hogy ne törjenek össze. A plusz cukor segít a szósz besűrűsödésében.

    10

    Öntsd a karamellás gyümölcsöket a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd össze, hogy a gnocchik ne törjenek össze.

    11

    Szórd meg porcukorral és egy kevés fahéjjal a tökéletes ízhatás érdekében.

    A porcukor édesíti, a fahéj pedig melegséget ad az ízeknek.

    12

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra kandírozott gyümölccsel díszítve!

    Azonnal tálalva a legfinomabb, és a díszítés még vonzóbbá teszi.