Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
A héjában főzés megakadályozza, hogy a burgonya túl sok vizet szívjon fel, így a gnocchi tésztája nem lesz ragacsos.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
Melegen könnyebb áttörni a burgonyát, és a krumplinyomóval simább állagot érhetsz el.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
Fontos, hogy a burgonya ne legyen túl forró, mert akkor a tojás megfő. A liszt mennyisége a burgonya nedvességtartalmától függ, adagold óvatosan.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
Lisztezd be a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon le.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
Amikor a gnocchik feljönnek a víz tetejére, már megfőttek. Ne főzd túl, mert széteshetnek.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.
A vajban való pirítás extra ízt és textúrát ad a gnocchiknak.
Egy másik serpenyőben olvaszd meg a mézet és a barna cukrot, majd add hozzá a tejszínt és keverd addig, amíg a mártás simává válik.
Közepes lángon olvaszd a cukrot, hogy ne égjen meg. Folyamatosan kevergesd, hogy a mártás sima legyen.
Hagyd, hogy a karamellás szósz kissé besűrűsödjön, majd add hozzá a reszelt citromhéjat és a fahéjat.
A citromhéj frissességet, a fahéj pedig melegséget ad a szósznak.
Kandírozd a gyümölcsöket a karamellás szószban, majd adj hozzá egy kis extra cukrot a ragacsos textúra eléréséhez.
A kandírozott gyümölcsöket óvatosan keverd a szószba, hogy ne törjenek össze. A plusz cukor segít a szósz besűrűsödésében.
Öntsd a karamellás gyümölcsöket a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
Óvatosan forgasd össze, hogy a gnocchik ne törjenek össze.
Szórd meg porcukorral és egy kevés fahéjjal a tökéletes ízhatás érdekében.
A porcukor édesíti, a fahéj pedig melegséget ad az ízeknek.
Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra kandírozott gyümölccsel díszítve!
Azonnal tálalva a legfinomabb, és a díszítés még vonzóbbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.